MłodyVFR Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 na minute to moze z 15 razy mrugnie i to wszystko. po prostu taka jazda jest niebezpieczna i wole zeby mrugal za szybko niz za wolno. mam jeszcze motocyklowy przerywacz z louisa, moze to podpasuje. norma mowi o 60-90 cyklach na minute, wiec wyrzuc to g*wno na smieci.monter dobrze radzi, sam uzywam tych przerywaczy, sa niezawodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hatsan Opublikowano 2 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Witam. Jeżeli ktoś wie gdzie znajdują się wszystkie bezpieczniki w Hondzie Shadow 600 1991 rok, to proszę o szybką odp. Jeden znalazłem pod prawym boczkiem, ale nie wiem czy są gdzieś jeszcze. pytam, bo działa mi tylko przednia lampa (długie i krótkie) a reszta, kierunkowskazy, klakson itp nie działa. Silnik pali. pozdrawiam i czekam na odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Witam. Posiadam honde shadow 600. Mam problem z kierunkowskazami, nie włączają się od razu po przełączeniu, tylko po chwili. Od kupna tak było, przełącznik jest ok. Chcialbym ten problem zlikwidować, bo jazda w takim stanie nie jest najbezpieczniejsza. Pozdrawiam.Witam problem najprawdopodobniej polega na tym, ze ktos "zaadoptowal" przerywacz niewiadomego pochodzenia od auta ,to samo tyczy sie zbyt niskiej czestotliwosci to tez w zdecydowanej wiekszosci przypadlosc przerywacza samochodowego w motocyklu poniewaz przystosowane one sa do pracy z dodatkowa zarowka 5W oprocz dwoch 21watowych.Dlatego jesli zabawa z samochodowym to na sprawdzonych egzemplarzach i skoro mlodyVFR mowi ze od VW przypasuje to tak pewnie bedzie bo to sprawdzil ale nie ryzykuj z innymi, nie kupuj innych samochodowychpozdrawiam Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hatsan Opublikowano 3 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 (edytowane) Problem polega na tym, że zrobiło mi się zwarcie kabli przy tylnej lampie (kable wisiały, bo zakładałem nową lampę) i po tym nie świecą kierunkowskazy, lampa tylna, klakson, kontrolki, świeci tylko lampa przednia... --------Zmieniłem bezpiecznik i wszystko jest już ok. Co do kierunkowskazów, to zmienione zostały kable (przy zmianie lampy tylnej), wyczyszczone styki i reakcja kierunkowskazów na przełącznik poprawiła się, ale raczej kupię nowy przerywacz. Przerywacz w Hondzie teraz mam taki: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...5f72d2ab22.html Edytowane 3 Listopada 2008 przez hatsan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi