sebularasa Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Witam Forumowiczów. Czy ktoś uprzejmy posiada podnośnik pod główkę ramy (do plastika) i byłby skłonny go pożyczyć (Warszawa+Okolice) na kilka dni? :lalag: Muszę zdemontować lagi do lekkiego wyprostowania. Warsztat już jest umówiony. Podjadę i odwiozę osobiście. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek_6 Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Podstawiasz kołki drewniane pod kolektor wydechowy jak najbliżej przodu, moto stoi na bocznej nóżce. Sam tak robię, wystarczy tylko 2-ga osoba do podstawienia lub podniesienia moto na nóżce. Oczywiście nie za bardzo podniesione wystarczy tak że koło lekko się obraca.Sam podnośnik pod główkę ramy nie wystarczy, potrzebny jest jeszcze tylni. Mogę podać namiar na firmę gdzie prostują zawieszenia i półki oraz tarcze hamulcowe.http://www.motorakowski.pl/ okolice W-wy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebularasa Opublikowano 24 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Podstawiasz kołki drewniane pod kolektor wydechowy jak najbliżej przodu, moto stoi na bocznej nóżce. Sam tak robię, wystarczy tylko 2-ga osoba do podstawienia lub podniesienia moto na nóżce. Oczywiście nie za bardzo podniesione wystarczy tak że koło lekko się obraca.Sam podnośnik pod główkę ramy nie wystarczy, potrzebny jest jeszcze tylni. Mogę podać namiar na firmę gdzie prostują zawieszenia i półki oraz tarcze hamulcowe.http://www.motorakowski.pl/ okolice W-wy.Spoko poradze sobie. Tak tylko sprawdzałem :notworthy:. Akurat mam podnosnik na tył, korpus podniose mocnym łomem i cegłami :icon_evil: Dzieki za chęci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 daj znac jak ci sie moto wywróci. :notworthy: Ja mam hak w stropie i jak mi trzeba zdemontowac np kółko to podwieszam na pasie transportowym i jest cacy.Najłatwiej i najpewniej. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motobandyta Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 dokładnie polecałbym ci zrobić jak mówi MYCIOR. nawet widziałem w jednym zakładzie motocyklowym że podwieszali motocykle na wyciągu za główkę ramy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi