Boruta Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Witam w Aprilce rsv mille pojawił mi się problem, mianowicie zacząłem słyszeć stuki dzieje się to podczas przyśpieszania na wysokim biegu od niskich obrotów. Przyśpieszać zaczynam od około 3 tyś na 4 5 lub 6 biegu gdy moto osiągnie około 4,5 tys obr słychać stuki oraz pojawiają się drgania (dzieje sie to tylko podczas pierwszego takiego przyśpieszania gdy czynność tą powtórzę nic już nie słychać). Dodam że motocykl dobrze przyśpiesza, żadne kontrolki się nie świecą, odpala od razu i w ogóle jest wszystko ok poza tymi stukami. Podejrzewam ze może to być uszkodzony napinacz łańcuszka rozrządu, lub coś z wałkami wyrównoważającymi, ale może ktoś się już spotkał z podobną dolegliwością i będzie mi mógł w jakiś sposób pomóc. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boruta Opublikowano 23 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Witam znalazlem usterkę! przyczyną stuków był wadliwy napinacz rozrządu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi