Skocz do zawartości

Łańcuch do DT 125.

WLD_Wlodi
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mój łańcuch w DT 125 powoli kończy swoje żywota(rozciąga się o pare dobrych mm po każdym wyjeździe).

Interesuje mnie ten łańcuch : http://moto.allegro.pl/item462678490_lancu...bez_o_ring.html

I teraz pytania:

1. Miał ktoś do czynienia z tym łańcuchem?

2. W aukcji jest napisane "...przeznaczony do motocykli do 15KM." - Czyli rozumiem że jak lubie sobie strzelić ze sprzęgła(bo raczej turystycznie nie jeźdże), to naciąg łańcucha skończy mi się po miesiącu?? :/

3.Jaka jest różnica między typami łańcuchów : "428", "428NZ", "428H" itp?

4. Jakie polecacie łańcuchy do sprzeta do DT 125 (ok 25KM) ?

5. Tylko nie piszcie żebym wymienił cały zestaw napędowy, bo tak naprawde to zębatke z przodu mam nówke, a z tyłu będzie dopiero kupiona(osobno).

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi :icon_mrgreen:

Czy tak trudno jest poszukać. Po co zakładać ciągle nowe tematy jak jest już temat o DT napisz w nim, tam są sami użytkownicy takich maszyn na pewno ci doradzą.

Po pierwsze - temat DT jest tak zapchany, że jak coś napiszesz to i tak nie otrzymasz odpowiedzi.

Po drugie - Jest duuuuużo użytkowników sprzętów podobnych do DT125, którzy mogą coś doradzić, a nie zaglądają w temat "Wszystko o DT...."

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

Hej!

Kiedyś czytałem posta na forum motox, gdzie koleś sie wypowiadał że jeździ na takim łańcuchu w secie, i że 3 mu na sezon stykają, chyba to YZ było. Oczywiście rozmiar łańcucha który on używał było to 520.

Cena jest niska, więc jeśli zjeździsz 3 łańcuchy po 50 zł czy 1 za 150 to na to samo wyjdzie.

428<428H<428NZ chyba tak to wygląda.

Śledziłem kilka wątków nt. napędów i z tego co wyczytałem mogę ci polecić łańcuchy CZ Standart zwykły bez oringów, ludzie bardzo je chwalili.

Edytowane przez grayfox

Wytrzymałością:flesje: Jak to wygląda w praktyce to nie wiem.

A co do tego łańcucha widziałem dzisiaj cały zestaw napędowy do yz? 125 który go zawierał, ofcuz w rozmiarze 520.

Znalazłem właśnie tą aukcję:

http://moto.allegro.pl/item464072727_gpmot..._1987_2003.html

Edytowane przez grayfox