WLD_Wlodi Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Witam. Mój łańcuch w DT 125 powoli kończy swoje żywota(rozciąga się o pare dobrych mm po każdym wyjeździe). Interesuje mnie ten łańcuch : http://moto.allegro.pl/item462678490_lancu...bez_o_ring.html I teraz pytania: 1. Miał ktoś do czynienia z tym łańcuchem?2. W aukcji jest napisane "...przeznaczony do motocykli do 15KM." - Czyli rozumiem że jak lubie sobie strzelić ze sprzęgła(bo raczej turystycznie nie jeźdże), to naciąg łańcucha skończy mi się po miesiącu?? :/3.Jaka jest różnica między typami łańcuchów : "428", "428NZ", "428H" itp? 4. Jakie polecacie łańcuchy do sprzeta do DT 125 (ok 25KM) ? 5. Tylko nie piszcie żebym wymienił cały zestaw napędowy, bo tak naprawde to zębatke z przodu mam nówke, a z tyłu będzie dopiero kupiona(osobno). Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Czy tak trudno jest poszukać. Po co zakładać ciągle nowe tematy jak jest już temat o DT napisz w nim, tam są sami użytkownicy takich maszyn na pewno ci doradzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 20 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Czy tak trudno jest poszukać. Po co zakładać ciągle nowe tematy jak jest już temat o DT napisz w nim, tam są sami użytkownicy takich maszyn na pewno ci doradzą. Po pierwsze - temat DT jest tak zapchany, że jak coś napiszesz to i tak nie otrzymasz odpowiedzi.Po drugie - Jest duuuuużo użytkowników sprzętów podobnych do DT125, którzy mogą coś doradzić, a nie zaglądają w temat "Wszystko o DT...." Pozdrawiam i czekam na odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayfox Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 (edytowane) Hej! Kiedyś czytałem posta na forum motox, gdzie koleś sie wypowiadał że jeździ na takim łańcuchu w secie, i że 3 mu na sezon stykają, chyba to YZ było. Oczywiście rozmiar łańcucha który on używał było to 520. Cena jest niska, więc jeśli zjeździsz 3 łańcuchy po 50 zł czy 1 za 150 to na to samo wyjdzie.428<428H<428NZ chyba tak to wygląda. Śledziłem kilka wątków nt. napędów i z tego co wyczytałem mogę ci polecić łańcuchy CZ Standart zwykły bez oringów, ludzie bardzo je chwalili. Edytowane 20 Października 2008 przez grayfox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatek Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Kup sobie jakis wzmocniony lancuch. Te za 50 zl to niezla kiszka jest... nie uzywalem tego co prawda, ale nie mam przyjemnych doswiadczen z tanimi lancuchami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 21 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 (...)428<428H<428NZ chyba tak to wygląda.(...) Czyli że jak? Czym się w ogóle różnią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayfox Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 (edytowane) Wytrzymałością:flesje: Jak to wygląda w praktyce to nie wiem. A co do tego łańcucha widziałem dzisiaj cały zestaw napędowy do yz? 125 który go zawierał, ofcuz w rozmiarze 520. Znalazłem właśnie tą aukcję: http://moto.allegro.pl/item464072727_gpmot..._1987_2003.html Edytowane 23 Października 2008 przez grayfox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi