maciekLC4 Opublikowano 11 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 ja mam to samo max 80 km/h tyle ze ja nie wymienialem tylu zeczy co TY. ja wymienilem sprzeglo... mam tak samo nie wiem co jest przyczyna.. zaplon?gaznik?pierscienie? pozatym mi motor zaczal dymic tylko ze raz dymi raz nic kompletnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukaszB10 Opublikowano 11 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 Wczoraj jak zapałałem zimny silnik to strasznie dymił ale tylko na chwile wyłączyłem ssanie i było git.Ciekawi mnie to ze prawie za kazdym razem jak spuszczam z gazu to szczela i ogien leci z tłumika na około 30 cm próbowałem zapłon przestawiać ale to nic niedaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 11 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 Czy przeczytales moj post o ustawieniu rozrzadu ?Masz najprawdopodobniej zle ustawiony rozrzad, stad problemy. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukaszB10 Opublikowano 12 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Tak mam własnie ustawiony rozrzad .Na zebatce nie mam znaku na zewnatrz jest tylko od wewnatrz i pokrywa sie ze znakiem na wałku i skierowany jest w dół ale jak obruce wał o 360 stopni to znaczek jest na górze.Jets 6 znaków na wałku ale jeden jest pogrubiony.Jak wstawic zdiecie bo bym pokazał wałek z zebatka. Linki do zdiechttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...a42751f36c.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...2142991352.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolo Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 no jak jest 6 znaków to tylko zostaje załatwić kąty otwarcia zaworów i według nich ustawić , a poza tym dlaczego nie popatrzyłeś na te znaki jak rozbierałeś ?ps wg mnie to na 98% rozrząd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukaszB10 Opublikowano 13 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Tak samo złozyłem znak na wałku i na zebatce pogrubiona kreska wyróznia sie ze wszystkich w poniedziałek jak bede miał czas to zmierze kąty otwarcia zaworów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekLC4 Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 czy rozrzad moze sie sam przestawic ? bo mamy chyba identyczne problemy LukaszB10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukaszB10 Opublikowano 13 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 kiedys miałem taki problem jak robiłem ze skuterem 4 sów na wolnych obrotach elegancko chodził a jak sie dodało gazu to miał problemy wejsc na obroty.I max predkosc to 30 km.Do 4 tys dochodził i potem przerywał .Wymieniłem swiece i chodził jak nowy.Ja swiece mam nowa.Wyprzedziłem zapłon na maxa czyli w lewa strone.I cos polepszyło sie ale dalej nie ma tej mocy co powinno byc.Ale czemu mi ogien z tłumika leci przy odejmowaniu gazy.I strasznie szczela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi