Rider666 Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 witam mam taki problem w cz 350 (nowe wodziki i prowadnica) przerywa 1bieg , czasem wyskoczy , przy delikatnym odkręcaniu manetki przerywa mniej , CO TO MOZE BYC ??? przed remontem tak się nie działo , wszystko jest na pewno dobrze złozone. Słyszałem gdzieś ze te wodziki się jakoś reguluje ? Jezeli ktoś się zna to bardzo prosze o pomoc Pzdr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1986 Opublikowano 10 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 sprawdzałes czy łozysko igiełkowe jest całe? one przytrzymuje wałek z tego co pamietam w jawie 350 Ts w Cz 350 powinno byc tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M?ODY91 Opublikowano 11 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 Mi w Romecie tez wypadały biegi a to z powodu wodzika i jak sadze to samo jest u ciebie:)w ogarze reguluje sie wodzik wkręcając go lub odkręcając ale wartości trzeba mierzyć suwmiarka i liczyć nie wiem jak to sie robi w czecie ale je bym na twoim miejscu skombinował serwisówkę i sprawa będzie rozwiązana:)Tam na pewno jest opisana regulacja mechanizmu zmiany biegów;p :banghead: Pozdrawiam :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narolenrogal Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 W mojej Ceśce też rwie, ale trzeci bieg. Wodziki wymieniłem tak jak Ty i nic. Ktoś mi kiedyś powiedział, że to przez odrąbanie kawałka koła zębatego, nie wiem. Na Twoim miejscu bym wymieniał całą skrzynie, bo niedługo pewnie poleci reszta biegów (mi powoli też jedynka zaczyna). Sam tego nie robie, bo Ceśka idzie na sprzedarz.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 A nie przyszło wam do głowy ze wodzik to nie pada tak sam z siebie ;| sa 2 przyczyny w CZ, wyrobione sprzegła kłowe(ta skrzynia jest zrobiona z bardzo złego materiału) albo wyrobiona taka wielka blacha sterujaca wodzikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi