GregoriaN Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Witam, mojej Sendzie doskwiera pewien problem. Po odpaleniu silnika na zimno i wrzuceniu pierwszego biegu motocykl szrarpie i gasnie. Po kolenym odpaleniu motocykla na biegu ze wcisnietym sprzeglem odpala ale jednoczesnie "ciagnie" motocykl do przodu. Na cieplym silniku problem ten sie nie powtarza. Jaka moze byc przyczyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Prawdopodobnie masz w skrzyni za gęsty olej, ja w Dt 80 zalałem skrzynie Hipolem i po nocy tarcze sie sklejały i wrzucenie biegu po odpaleniu kończyło sie właśnie jak u ciebie, zobacz jeszcze luz na klamce sprzęgła jak nie to zmień olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emilek125 Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 (edytowane) Witam Zgadzam sie z kolegą powyżej za gesty olej masz!!! Edytowane 8 Września 2008 przez Emilek125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 (edytowane) A zrob tak jesli odpalisz motocykl to wcisnij pare razy klamke sprzegla zanim wbijesz jedynke, powinienes zauwazyc efekty, poniewaz po dluzszym staniu czesto sie zdaza ze tarcze sie sklejaja i wlasnie takie sa efekty. Edytowane 9 Września 2008 przez pikus91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Też tak mialem u siebie...Ja robie tak odpalam moto czekam z 30s ,naciskam kilka razy klamke sprzegla i bieg wchodzi bez zgrzytania nawet czasem:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 10 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 prościej jest wrzucić 1jke na zgaszonym silniku i cofnąć sprzęta ze wciśniętym sprzęgłem tak z 1 m i po problemie sprawdź naciąg linkiwymień olej na prawidłowy Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi