Graga600 Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 (edytowane) Witam wszystkich motocyklistów,Jestem posiadaczem wyżej wymienionej hondy zrobiłem nią dopiero 3kkm i jeszcze nie znam wszystkich jej dziwnych zachowań ,a jestem strasznie uczulony na nieporządane dzwięki (napinacz mnie tak drażni ze szok, ale już niedługo ;) ) i własnie podczas wczorajszej jazdy w trakcie zmiany biegu na wyższy bieg nie "wskoczył" (uczucie na dzwigni zmiany tak jakby nie zaskoczył ,było czuć przeskakiwanie po zebach)i obczaiłem ze to mogą być 3 sprawy:1)-albo zmieniałem z 1 na 2 i właczył się luz co jest nie możliwe bo obroty niskie a prędkośc w granicach 70-80km/h2)-albo wbiłem bieg jak pipek co tez jest raczej mało mozliwe3)-albo coś sie zdupało w skrzyni Teraz pytanie do Was , co o tym sądzicie ,bike ma przejechane 47kkm licznikowo, prawdy nie zna nikt :P Z góry dziękuje :) Edytowane 8 Września 2008 przez Graga600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macjek Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Mam horneta, wiec silnik ten sam, przebieg dokladnie taki sam. Czasem zdarza sie, ze przy wbijaniu wyzszego biegu nie zaskoczy ten wyzszy, a nizszy sie jeszcze dokladnie nie wypnie, co jest powodem wycia i terkotania, ze az serce boli. Przy kolejnej szybkiej probie bieg sie zapina. Podejrzewam, ze jest to wina brakow w technice (pierwsze moto, 8kkm najechanych). Mozliwe, ze jest to tez konsekwencja zuzytych elementow skrzyni. Prosze o wypowiedz kogos z bardziej doswiadczonych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motobandyta Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 jeśli wyskoczyła ci 2 przy zapinaniu biegu to prawdopodobnie zrobiłeś to za delikatnie. wrzucając 2 bieg w szczególności powinieneś to zrobić szybkim, zdecydowanym ruchem stopy. jeśli robisz to delikatnie to skrzynia prawie zawsze odmówi posłuszeństwa poczujesz że wajcha od zniany biegów odbije ci w stope i będziesz miał luz zamiast 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Graga600 Opublikowano 8 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 no zgadzam się z kolegą Macjek ,dokładnie takie mam odczucie.więc bede zdecydowanie i szybko zmieniał biegi, bo w sumie wolałem zapytać , gdyby to były jakies początki poważniejszej choroby to byłyby kłopociki :] a tak .....dzieki za pomoc szerokości :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Poczytajcie watki na forum o sposobach zmiany biegow i pocwioczcie zmiane z preloadingiem dzwigni. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Graga600 Opublikowano 9 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 (edytowane) spróbuje udoskonalic swoją technike zmiany biegów :] ale jezeli się coś zpieprzy w skrzyni to dam znać ;)ale nie chciałbym tego doczekać :wink: dzięki pzdr Edytowane 9 Września 2008 przez Graga600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi