Vitu Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 GPZ'eta zakupiłem od użytkownika Arcer który zna sie na rzeczy. Motor jest w bardzo dobrej kondycji technicznej i wizualnej i śmiga jak przecinak ... :biggrin:. Przed GPZ'etem oglądałem Kawasaki ZZR 400 96' który rzekomo był w dobrym stanie nosząc tylko normalne ślady użytkowania , sprzedawca powiedział ze ma 40000 tys przebiegu, po wymianach oleju itp ... Gdy przyjechałem go obejrzeć zastałem poobijanego zdemolowanego trupa który ma 69000 tys przebiegu, napęd do wymiany, zepsuty alternator i wiele innych usterek które po zliczeniu dały sumę 1500 zł do naprawy. Ponadto okazało sie ze motor jest z Anglii i miał 9 właścicieli. Tego samego dnia z ciekawością jak w ogóle GPz wygląda w naturze (widziałem w Anglii rocznik 89' to płakać mi sie chciało ) pojechałem do Arcera który mieszka bardzo blisko mnie. Po wstępnych oględzinach sprzedającego i motoru podjąłem decyzje na TAK!. Przed GPZ'etem miałem zaszczyt dosiadać takich sprzętów jak : -Romet Komar-Delta-Romet Ogar-WSK 125-WSK 175-Jawa 175 1960' (100 % oryginale , dziadzia maszyna :))-CZ 350 Fotka GPZ'eta jeszcze u Arcer'a wieczorem dodam swoje fotki. http://www.bikepics.com/members/vitu/ Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojkar Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Witam. Gratuluje! Widzialem maszyne kilka razy na zywo i jest zacna! Nawet smigalismy razem, jeszcze za kadencji Arcera :) Powodzenia i szerokosci na nowym moto zycze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek1981 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Hehe ciut więcej kasy i sam bym pod Lublin śmigał jakiś czas temu po "Arcerowego" GPZ-a tylko, że ja bym miał spory kawałek z centrum. Dobry wybór :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 (edytowane) Żałujcie Ci, którzy nie kupiliście :crossy: A nie mówiłem, że nowy właściciel zaraz się pojawi? :cool: Widzę, że nie myliłem się, spodziewając się zadowolenia u Vitu. Maszyna na pewno nie raz da powody do radości, gwarantuję. Szczególnie pod względem spalania, bo tyle co GPZ, spalał mi też heniowany Chart :cool: Planowałem w tym roku (wiosną) jechać GPZ-tem do Częstochowy na Rozpoczęcie Sezonu, ale nie wypaliło z powodów technicznych u niedoszłego współtowarzysza podróży :P - moze w przyszłym roku plan się powiedzie, więc zapraszam. Tylko że ja pewnie będę leciał z Warszawy, może jeszcze przez Lublin. Po wstępnych oględzinach sprzedającegoNie myślałem, że mam taką prezencję :clap: Ja się nie znam na rzeczy, ja po prostu staram się utrzymać każdą maszynę w dobrej kondycji. Jak widać, ma to więcej dobrych stron, bo i ze sprzedażą nie ma problemu :lalag: Edytowane 27 Sierpnia 2008 przez Arcer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vitu Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Nie myślałem, że mam taką prezencję :cool: Hehe , po właścicielu można sie dużo dowiedzieć o motorze. Kiedy rozmawiałem z właścicielem ZZR 400 (wyglądał na 14 lat :D) mówił ze moto jest ok i śmiga nim 120 km/h, po zdjęciu osłony zębatki wałka zdawczego okazało sie ze nie była w ogóle przykręcona tylko trzymała sie jak chciała wiec szczęścia życzę jak by sie odczepiła przy 120 km/h, po tym "odkryciu" zrezygnowałem z ZZR. Wiec wole kupić starszy moto od kogoś kto dba o niego niż od laika który potrafi tylko powiedzieć "Ja tak jeździł i mnie sie dobrze jeździło" :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi