Jump to content

" Cykanie" w VN 900 z 2006 ???

Rosa
 Share

Recommended Posts

Jak w temacie - czy ktoś wie co może cykać w mojej Kawie?? Dźwięk jest podobny do zaworów ale to PODOBNO nie są zawory! Kawa jest z 2006 roku i ma przelatane 6000mil. Czekam na pomoc!! :icon_mrgreen: :clap:

Jak w temacie - czy ktoś wie co może cykać w mojej Kawie?? Dźwięk jest podobny do zaworów ale to PODOBNO nie są zawory! Kawa jest z 2006 roku i ma przelatane 6000mil. Czekam na pomoc!! :biggrin: :)

witam kolege z bydgoszczy . kawy ogolnie klekoczą i cykają. słychac sprzegło ma -charakterystyczny klekot i łańcuszki razrządu. nie ma sie czym przejmowac. mozesz tez sprawdzic czy przypadkiem nie poluzował sie kolektor i spaliny uciekają gdzies przy gaze powodując cukanie. jesli cie to nie uspokaja podjec do leona w Yamaha. pozdrawiam

• 2 weeks later...

Witam.

Mam pytanie czy poradziłeś sobie z tym cykaniem.Podobny objaw pojawił sie w moim moto.Kiedyś wymieniałem uszczelkę na wydechu i przypuszczam że to ona troche przepuszcza i daje taki odgłos.U mnie jest to słyszalne na wolnych obrotach a w miarę przyspieszania sie wycisza.A jaka diagnoza u Ciebie .

• 2 weeks later...

Czesc,chetnie bym Ci pomógł ale mam ten sam problem.Motor kupiłem w maju tego roku w salonie i przejechałem 7500km,a w serwisie powiedzieli ze te typy tak mają wiec mysle ze nie ma sie czym przejmowac,a do cykania trzeba sie przyzwyczaic ,pozdrawiam.