speedek666 Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Witam. Mam problem. Jechałem moją YAMAHĄ DT 125 re i nagle gdy już wcisnąłem sprzęgło i pusciłem gaz zgasła.... Nie mogłem jej odpalić, odpaliłem ją dopiero na ssaniu chociaż silnik był nagrzany... Niestety nie chodzi na niskich obrotach... Puszczam gaz i bulbulbulbul i zgasł... Podkręciłem mu obroty, nic mu to nie dało... Otworzyłem filtr powietrza, jest czysto... Nie wiem co jej jest.... Czyżby gaźnik do regulacji/przeczyszczenia ?? Nie znam się na tym :/ Z góry wszystkim dziękuje za pomoc :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Jesli stalo sie to nagle, to wedlug mnie pierscienie pekly. Sciagnij dyfuzor i zerknij przez wylot czy nie widac zadnych pekniec na tloku itd... Ogolnie wedlug mnie nie obejdzie sie bez zdjecia glowicy. Pozdrawiam. Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff_Master Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Dla pewności wyczyść dysze i cały gaźnik. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedek666 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Dzisiaj biore sie za czyszczenie gaźnika... To nie stało sie nagle, dzien wczesniej tez mi zgasł na wolnych obrotach... Wszyscy mi mówią że to przepustnica sie zapchała.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 przepustnica?????? chyba dysza jałowych :D Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziol93 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 przy przekręceniu kluczyka z off na ON jest takie bz/ bz???tzn czy słychać, ze testuje się yvps?? jak nie to on się zepsuł:clap: tzn może po prostu cięgna się poluzowały czy coś:) zobacz bo ja miałem tak samo w tdr/9ten sam silnik) i było to spowodowane zalena silniczkiem ypsv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedek666 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Sorry że tak późno odpowiadam , bo już dawno to naprawiłem... Wystarczyło przeczyścic gaźnik ( troche z tym się nameczyłem ), ale działa :eek:Podziękowania dla Jackuzego bo on mi strasznie pomógł, a reszcie użytkowników dziękuje za chęci żeby mi pomóc :crossy: Temat do zamknięcia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi