lucas Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 (edytowane) czesc pojawił mi się problem ze skrzynia biegów w moim sc, otóż: podczas jazdy na ulicy, w terenie na torze, zmiana biegów ze sprzegłem, bez i w wogole jak tam mi sie podoba, jazda ciągła czasem nawet pełen zbiornik na raz, czasem kółko na torze, nie ma zadnego problemu, zadnych zgrzytów ani nic. Problem pojawia się kiedy chce odpalic moto, przy ciągnieciu kopniakiem w dól wrzuca mi bieg(nawet widze jak dzwigiwnka zmiany biegów ciągnie sie w góre przy ruchu kopniaka w dół) i co za tym idzie odpalenie silnika to katorga ;], a że po zmianie gaźnika na tm40 musze go kopnac pare razy jak jest zimny można sie zdenerwowac zanim sie wyjedzie w teren ;]. Czasem nie ma zadnego problemu, czasem jakas tragedia bo dzwignia zmiany biegow staje kołkiem i nic . jesli ktos sie spotkał u siebie z takim problemem i go naprawil, prosze o pomoc :clap: nie interesują mnie odpowiedzi a może stalo sie to a może tamto, interesują mnie podobny przypadek i odpowiedz kogos kto sie spotkał z takim problemem, bo nie wiem czy zabierac sie za otwieranie silnika jesli to jakas pierdoła, która da sie naprawic lub wymienic nie przekraczajac budzetu, czy poprostu przemeczyc sie do konca sezonu i wtedy otworzyc motor, chociaz wolałbym sie nie meczyc :icon_mrgreen: pozdrawiam lucas P.S dziękuje Moderatorowi za przeniesienie tematu, temat mozna juz zamknąc usunąć czy co tam z nimi robicie, bo w tym dziale i tak nikt nie napisze, dobrze ze chociaz napisalem w temacie jaki to motocykl. Jesli bym napisal w dziale enduro/cross > KTM> co sadzicie o ktm z allegro w ktorym jest taki problem ze skrzynia to by pewnie zostal nie wiem kto z Was decyduje gdzie dany temat sie znajdzie ale, segregacja jest co najmniej śmieszna pozdrawiam lucas Edytowane 16 Sierpnia 2008 przez lucas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tonku Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 temat mozna juz zamknąc usunąć czy co tam z nimi robicie, bo w tym dziale i tak nikt nie napisze,a jednak ktoś napisał nie interesują mnie odpowiedzi a może stalo sie to a może tamto, nikt nie jest wróżką żeby być pewnym co tam się stało!zlej olej,zdejmij dekiel i będziesz wszystko wiedział.prawdopodobnie wałek od biegów przesunoł się za głeboko i zachacza o układ "kopniaka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 dlatego pytam nie wrozki tylko kogos kto mial taki sam problem sprawa ma sie tak ze proszę o odpowiedz kogos kto zna ten temat: pod deklem sprzegla jedyne co zobacze to sprzeglo bo wybierak biegow i uklad kopniaka jest miedzy karterami jednak problem juz jest rozwiazany wystarczylo zadzwonic do wrozki ktora sie zajmuje lc4 i tyle pozdrawiam lucas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi