Skocz do zawartości

Yamaha Drag Star 1100 czy Honda Shadow 750/1100?

fader42
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

drodzy koledzy -znawcy-użytkownicy-chce kupić motocykl taki jak w tytule, ino sie waham co wybrać preferuje krótkie niedzielne przejażdżki--mam44 lata nie mam żadnego pojęcia o wytrzymałości tych modeli na przebiegi w km , ceny napraw, itp, dziękuję za jakiekolwiek rady ,linki z opisami tych modeli--będę wdzięczny za numer- GG kogoś z was kto użytkuje takie motocykle józek

dobry zwyczaj mówi, aby zapoznać się z zawartością forum, na którym się jest po raz pierwszy - przed zadaniem pytania: i tak wyniki wyszukiwania dla - dragstar, shadow. to po pierwsze

po drugie z posta wnioskuję, że to Twój pierwszy kontakt z motocyklami; tym bardziej, że nie masz pisanego sprzętu w profilu. jeśli moje podejrzenie jest słuszne, polecam zapoznanie się z wynikami wyszukiwania dla słowa "pierwszy" - wyszukiwarka u góry po prawej

na zakończenie, choć powinno być na początku - zalecam zapoznanie się z tym tematem, i oczywiście stosowanie zawartych w nim porad

BTW nie mówi się "ino", ino "tylko" :icon_twisted:

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

zadales pytanie o 2 moto ktore sa legenda i jest pewne ze wybranie któregokolwiek nie ma znaczenia bo i tak bedziesz w 7 niebie. Mozesz sie zastanawiac nad ich roznicami, mozesz sie zastanawiac czy lepsze jest chlodzenie powietrzem czy ciecza(chociaz ta oczywista odpowiedz nie dotyczy porshe i drag stara :) )

Radze przeczytac te recenzje i przymierzyc sie w realu a bedziesz wiedzial ktory Ci odpowiada.

http://www.motogen.pl/laboratorium/testy-m...nski-harry.html

http://www.motogen.pl/laboratorium/testymo...go-zachodu.html

http://porownanie.katalog-motocykli.pl/

Edytowane przez fazzi

• 4 tygodnie później...

drodzy koledzy -znawcy-użytkownicy-chce kupić motocykl taki jak w tytule, ino sie waham co wybrać preferuje krótkie niedzielne przejażdżki--mam44 lata nie mam żadnego pojęcia o wytrzymałości tych modeli na przebiegi w km , ceny napraw, itp, dziękuję za jakiekolwiek rady ,linki z opisami tych modeli--będę wdzięczny za numer- GG kogoś z was kto użytkuje takie motocykle józek

oczywiście honda moto chłodzony cieczą ale wygląd yamaha ma lepszy

oczywiście honda moto chłodzony cieczą ale wygląd yamaha ma lepszy

i niby co ma wynikać z tej wypowiedzi? że ciecz lepsza, a jamaszka ładniejsza? drugie zależy od gustu, pierwsze jest dyskusyjne, bo chłodzenie to dodatkowy układ, który może podlegać uszkodzeniom i wymaga serwisowania

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]