Skocz do zawartości

Jak prawidłowo ustawić lusterka?

thepharaoh
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Szukałem na forum, ale nie znalazłem nic godnego uwagi.

Jak w temacie: jak ustawić lusterka i do tego praktycznie. Podejrzewam, że ustawienie na sposób pana ździcha ze szkoły jazdy nie ma wiele wspólnego z rzeczywistością.

Jestem chłop dość pokaźnych rozmiarów i jak ustawie tak oba lusterka na zasadzie trochę ramienia i dany pas to fajnie widzę lewą i prawą część jezdni ale nie widzę wtedy co się dzieje dokładnie za mną (jak centralne lusterko w puszce) chyba, że odchylę się w przeciwną stronę od lusterka.

A największy problem kiedy jadę szybciej (powyżej 100 km/h [ok bez śmiechu]) i pochylam się do przodu żeby schować się przed wiatrem to wtedy w lusterkach widzę tylko mały obszar za mną a nie całą długość i jakoś głupio mi wtedy brać się do wyprzedzania i wylądować pod prującymi 180 km/h pajacami w golfie :)

Jak wy je ustawiacie?

POZDRO

ten post może podpowiedzieć. ale istotne jest również to, czym jeździsz - a jakoś nie raczyłeś podać tej wiadomości w profilu

hint: do niektórych motocykli można dokupić dystanse montowane między owiewkę a wysięgnik, na nakedach z wymianą lusterek na takie z dłuższym wysięgnikiem zasadniczo nie ma problemu. japsi i ich pojmowanie ergonomii bywa często odmienne od naszego

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

Dzięki, poczytam ten pościk

i uzupełniłem już profil :)

żeby nie zakładać nowego tematu, bardzo bym prosił jak ktoś ma pod ręką o linki do czegoś o bodysteeringu, jak schodzić na kolanko etc. Kiedyś widziałem na forum taki temat gdzie Janusz i Tomek K wymieniali poglądy o bodysteeringu ale za nic nie moge tego znaleźć.

Kiedyś widziałem na forum taki temat gdzie Janusz i Tomek K wymieniali poglądy o bodysteeringu ale za nic nie moge tego znaleźć.

Krótki kurs obsługi wyszukiwarki :crossy: . W słowach kluczowych wpisujesz "body", filtrujesz wyniki wg nazwy użytkownika, wybierasz forum Szkoła Jazdy i wychodzi to :) : http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...c=24196&hl=body

Kształcący wątek - szkoda, że Janusz tak rzadko tu zagląda.