Kuba :) Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Witam, mam nastepujacy problem. Jestem w trakcie wymiany tłoka i zamówiłem do swojej yamahy yz 125 03' tłok wossener. Kiedy porównałem go za starym okazało sie że nie ma takich samych otworów jak stary... (wymiar jest ok) Czy w czymś to przeszkadza? Dzieki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 jakich otworów? Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Witam, mam nastepujacy problem. Jestem w trakcie wymiany tłoka i zamówiłem do swojej yamahy yz 125 03' tłok wossener. Kiedy porównałem go za starym okazało sie że nie ma takich samych otworów jak stary... (wymiar jest ok) Czy w czymś to przeszkadza? Dzieki z góry.Na 99% są to otwory w okolicach sworznia tłoka - nie mają żadnego wpływu na osiągi, a nawet je polepszają (lżejszy tłok).Ale żeby być pewnym to napisz gdzie są te otwory a najlepiej wyślij zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 (edytowane) Wossnery chyba wszystkie posiadają takie otworki obok otworów sworznia umieszczone nieco pod kątem...tak jest w mojej CRM i takie same były w tłoku do Aprili RS do której dostałem tłoczek przez pomyłkę sklepu internetowego :biggrin: Zapewne maja jakieś znaczenie, jakie nie wiem ale po coś producent je tam chyba zrobił ?:banghead: Tutaj http://www.bikepics.com/pictures/1363006/ prawie widać jeden z tych otworków....jeżeli masz taki sam to nie przejmuj sie nimi tylko zakładaj go na korbę i jazda ;) Edytowane 13 Sierpnia 2008 przez Jackuzy Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi