Jump to content

DR 800 BIG zacisak przedniego hamulca i cos :)

Recommended Posts

Witam

mam problem z załozeniem klocków przedniego hamulca czy mogby mi ktos zilustrowac wytłumaczy jak to zrobic sciagłem ale nie moge załozyc tzn zakładam ale ociera o metal tarcza z zaciskiem poztym urwala mi sie linka od i tu jest problem bo nie wiem jak sie to nazywa :icon_eek: pisze na tym solejnoda co to jest i po co co sie dzieje jak tej linki nie ma ona wchodzi do pokrywy zaworów tam jest taka wajcha

z gory dzieki za odpowiedz pozdrawiam Paweł

Witam

mam problem z załozeniem klocków przedniego hamulca czy mogby mi ktos zilustrowac wytłumaczy jak to zrobic sciagłem ale nie moge załozyc tzn zakładam ale ociera o metal tarcza z zaciskiem poztym urwala mi sie linka od i tu jest problem bo nie wiem jak sie to nazywa :icon_mrgreen: pisze na tym solejnoda co to jest i po co co sie dzieje jak tej linki nie ma ona wchodzi do pokrywy zaworów tam jest taka wajcha

z gory dzieki za odpowiedz pozdrawiam Paweł

Co do linki i tej "wajchy" to prawdopodobnie jest to linka od odprężnika, nie wiem czy w BIGu jest on automatyczny czy ręczny, ale wydaje mi się że automat ,jeśli tak to będą "niewielkie" problemy z odpaleniem.

A ten problem z hamulcem hmmm, opisz dokładnie o co ci chodzi. :icon_mrgreen: