jknick Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Witajcie,Poszukuje informacji nt. ustawienia zaplonu w tej jawie. Nie wiem o ile cofnac tlok i jaka przerwa powinna byc wtedy pomiedzy platynkami, domyslam sie ze 0,4. Ma ktos jakies info nt ustawienia zaplonu w tym modelu? Ustawialem na pale ale jest zle, ma strasznie malo mocy, nie moze sie wkrecic na wyzsze obroty, a dopiero co wlozylem silnik po remoncie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldbrother Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 (edytowane) Witajcie,Poszukuje informacji nt. ustawienia zaplonu w tej jawie. Nie wiem o ile cofnac tlok i jaka przerwa powinna byc wtedy pomiedzy platynkami, domyslam sie ze 0,4. Ma ktos jakies info nt ustawienia zaplonu w tym modelu? Ustawialem na pale ale jest zle, ma strasznie malo mocy, nie moze sie wkrecic na wyzsze obroty, a dopiero co wlozylem silnik po remoncie. Mam pare instrukcji do jaw, ale sam poszukuję manuala do Jawy 356 175 ccm, z 59r. sprubujna czuja to najlepszy spozób zwykle to jest tak, że tłok jakieś 3 mm przed ZZ i przerwa na przerywaczu 0,3-0,4 mm, jak już będzie koło tego to zaczniesz szukać, ale ja bym raczej braku mocy szukał gdzie indziej, mam ten sam problem w MW-750. a do Jawy przysiądę może dopiero w zimie. Pzdr i powodzenia Edytowane 7 Sierpnia 2008 przez oldbrother Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 przerwa 0.35mm rozwarcie styków 3.5mm przed martwym punktem Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu90 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Przyczyną braku mocy i niewkręcania się na obroty niekoniecznie musi być zapłon. W moim przypadku, gdy niesprawne było ładowanie motor dobrze chodził tylko na wolnych obrotach, a zapłon można powiedzieć, że ustawiony był idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włochaty Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zmniejsz przerwe, będzie chodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi