MOTO-ZGON Opublikowano 21 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 (edytowane) Rafał, dzięki za fajne pomysły, co prawda nie wiem, czy ludzie byliby zachwyceni tym pierwszym, a z drugim to się telepatycznie zsynchronizowaliśmy, bo właśnie jest taki pomysł, aby w niedzielę, umożliwić ludziom (jeśli będą chcieli) sprawdzenie, czy po sobotnio-wieczornej balandze przy 4.000 watt, dobrej muzie i "soku", mogą już wracać do domu. Kilka osób prosiło mnie o rozważenie takiej możliwości i dogadanie się z Policją, aby np. użyczyła alkomat. Z tym hałasem to z jednej strony chciałbym aby sobie ludzie poszaleli (w granicach rozsądku) ale niestety ogranicza nas fakt, że niedaleko miejscowości Zgon jest strefa ciszy (rezerwaty). Rekompensuje to jednak krystalicznie czysta woda w jeziorze Mokre, nad którym leży ośrodek oraz piękny krajobraz ze wzgórza, leżącego na terenie ośrodka - widok na jezioro i lasy. To trochę zobowiązuje. Dopóki np. o 2-3 w nocy ułani nie strzelają z motocyklowych tłumików, jest ok (w tych godzinach jest też dopuszczalne palenie... ale nie gumy, lecz gumki ;) ) Naturalnie wcześniej palenie gumy dopuszczalne, ale w wydzielonym miejscu i o określonym czasie (asfalt placu konkursowego). Najprawdopodobniej będzie jakaś fajna nagroda dla osoby, która pierwsza spali gumę - spróbuję zachęcić jakiegoś dystrybutora renomowanych opon, aby po zlocie ofiarował śmiałkowi nówkę... MotoPozdro Praetor :crossy: PS A) czekam na kolejne pomysły i dziękuję, za ukierunkowanie wątku na ten konstruktywny tor :notworthy: B) Gumbej - święte słowa, ja biję się w pierś. Moja druga połowa mówi na coś takiego "pier*olando" - walczę z tym z różnym skutkiem C) zaczynam liczyć się z tym składem EKG :lalag: Edytowane 21 Stycznia 2009 przez MOTO-ZGON Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mla Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 ..cut... Warto jednak brać przykład z innych i zostawić motocykl poza zlotem a zawitać piechty. Przecież jako NIE motocyklista będzie można targać mordę i chlać na umór ;) kjujik ..może jednak pojadę na III edycję... :icon_twisted: :icon_twisted: :icon_twisted: :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Moto - Zgon zrozum ze komuś sie mógł ten "zlot" nie podobać. Ciagle podniecasz sie co to nie ty. Oglądając tą galerie na Twojej stronce i czytając podpisy to wszystko wygląda tak sztucznie. Do biznesu głowe masz dobrą - tutaj niby na dzieci, tu bezpieczeństwo i ta cała otoczka, a kasa do sakiewki leci. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Mam pytanie jeszcze natury technicznej ,by uczestniczyć w zlocie faksem mam powiadomić organizatorów o dniu przybycia ,ilości uczestników ,podac nazwiska ,adresy i numery rej. motocykli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOTO-ZGON Opublikowano 21 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 (edytowane) Nie no jasne Trajka66 - zgadzam się z Tobą :lalag: Ale ta moja podnieta wynikła stąd, że Zlot od strony informacji, organizacji spięcia tematów, reklamy, sponsorów, ogarniam sam i jako młody motocyklista wciąż się uczący - również od Was (zlot nr 1 i 2 to był mój pierwszy projekt), nigdy wcześniej nie robiłem takiej imprezy. Jeden z motocyklistów nie mógł w to uwierzyć, jak zapytał ile osób pomogło mi zorganizować kapele, nagłośnienie, nagrody motocyklowe i inne, samochody testowe Toyoty, i całą tą resztę gratisów (którą ktoś nazwał śmieciami). Ośrodek odpowiada zaś za sferę kwaterunkową i wyżywieniową. Zatem mam sporo tej pracy. I chciałbym aby z tą kasą było tak, jak piszesz. A, że jest inaczej niech świadczy fakt, że musiałem sprzedać z bólem moją Hondę. Zostaje mi WFM MO6 z 1963 r., dziadka. Zapewne gdyby był sztab organizacyjny, byłoby mniej niedociągnięć, ale mam nadzieję, że kolejny - III Zlot w dniach 22-24 maja 2009 r. będzie doskonalszy... WielkiePozdro4all Praetor PS W sumie cieszę się, że trafiłem na tak wymagających recenzentów i jest to dla mnie nauka. Zrozumcie jednak, że parę opinii przekroczyło pewne granice wolności słowa, a te granice kończą się tam, gdzie zaczyna się dobre imię drugiej osoby. Rafał: niebawem dam znać o szczegółach dot. rejestracji na III zlot. Na stronie http://www.motozgon.pl pojawi się prosty formularz do faksowej wysyłki. Muszę też przygotować nowy regulamin zlotu. Przejrzysty i konkretny, żeby każdy zawczasu wiedział, czy impreza jest dla niego czy nie i czego może się spodziewać po III Zlocie, to wyeliminuje ewentualne niedomówienia czy rozczarowania. Nagła eksplozja tematu trochę mnie zaskoczyła i jeszcze nie zdążyłem tego spiąć. Edytowane 21 Stycznia 2009 przez MOTO-ZGON Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gerardgrodzisk Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Bardzo nie ładnie Administrator to chyba jest człowiek od utrzymywania sieci a nie wywalania za opinie ps.ja bym takiego Admina zwolnił :banghead: :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezsek Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Rafał przestań se jaja robić, bo mam zajady... A chłopak jeszcze w depresję wpadnie, jak sobie uświadomi. Cytuj Do czasu, kiedy skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że w kraju jest tylu idiotów. (by S. Lem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOTO-ZGON Opublikowano 21 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgoda Gerard. Jakiś czas temu przesłałem na priv moje stanowisko w tej sprawie Miklasowi. To prywatna treść między nami, ale mogę tylko powiedzieć, że mnie też to się nie podoba. Odbyłem już rozmowę z adminem, bo to taka "niedźwiedzia przysługa". Pozdro2u :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezsek Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Najlepiej zakopać (czyt.: usunąć posty dwa miesiące do tyłu) i udawać, że nie było tematu. Sdkądś to pamiętam... ale Ty Moto-Zgon chyba trochę za młody na to jesteś. Cytuj Do czasu, kiedy skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że w kraju jest tylu idiotów. (by S. Lem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falko Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Na każdy zlot jest oddelegowany policjant motocyklista.... ....Policja jest też w kontakcie z nami, gdyby miało dojść na zlocie do jakichś nieciekawych akcji... Ze względów bezpieczeństwa na kolejny zlot najprawdopodobniej będziemy wpuszczać tylko osoby, które zarejestrowały się faksowo / mailowo, z podaniem kompletnych danych. Wychodząc z założenia, że jak ktoś się wstydzi swojego nazwiska i nr. motocykla, to jest to niedobra sytuacja rodząca zagrożenie... Widzę że masz układy na Policji skoro są na każde Twoje kiwnięcie palcem . Ciekawe że Policja nawet mecze nie chce obstawiać , a tu lokalny prywatny zlocik i są do pełnej dyspozycji ... BARDZO CIEKAWE :icon_eek: I poczytaj sobie ustawę o ochronie danych osobowych ... może unikniesz następnego ,,przegięcia'' Ale spoko ... wiem po co to napisałeś ... najpierw wirtualnie dokopałeś paru osobom , a teraz PO PROSTU JESTEŚ OBSRANY W GALOTY !!! :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOTO-ZGON Opublikowano 22 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 (edytowane) Czy dobrze zrozumiałem, że chcesz zabronić turystycznemu ośrodkowi wypoczynkowemu (vide: "przegięcie"), odebrania faksu ze zgłoszeniem rezerwacji pobytu w tym ośrodku - gdzie jest napisane, kto rezerwuje i na jaki termin? :clap: ...bez komentarza. Co do "układów", pozostawię to również bez komentarza...chyba za dużo oglądasz telewizji sensacyjnej. Policja ma pewne ustawowe obowiązki, chodzi m. in. o tzw. zapewnienie bezpieczeństwa obywateli i porządku publicznego. Poza tym gdyby nie ciekawe dane statystyczne, uzyskane od Policji, nie powstałaby audycja w Polskim Radio dot. bezpiecznej jazdy na motocyklu oraz o wypadkach z winy kierowców Puszek (nie mylić z audycją w TOK FM, ta była bardziej poświęcona zlotowi). Po co obrażasz Policję, pomawiając, że jest "na kiwnięcie palca"... Wiele osób na I i na II Zlocie mówiło mi, że się cieszy, że jest Policjant motocyklista, na którego motorze dzieci z domów dziecka mogą sobie usiąść i zrobić zdjęcie, ale przede wszystkim dlatego, że zlot dzieki temu omijają osoby, którym obecność Policji nie odpowiada... Zastanów się, może coś jest w tym na rzeczy, skoro w akcję towarzyszącą Zlotowi włącza się Policja, Radio publiczne, dwie rozgłośnie Radia komercyjnego, wiele podmiotów, a przede wszystkim fajni motocykliści... Widzisz, różnimy się tym, że mimo, iż próbujesz mnie obrazić stwierdzeniami w stylu "teraz po prostu jesteś obsrany w galoty!!!" odpowiadam Ci spokojnie i bez emocji... Nie wiem skąd tyle nienawiści, szczególnie od osób, które nie były na zlocie I i II. Ja rozumiem, że Wy się znacie, jeździcie na spotkania forumowe, tworzycie fajną ekipę. Nie mam szans w konfrontacji ze zgraną grupą, ale zbiorowe bicie murzyna, chyba nie jest fair... Pozdro1jeszcze Edytowane 22 Stycznia 2009 przez MOTO-ZGON Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezsek Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Czy dobrze zrozumiałem, że chcesz zabronić turystycznemu ośrodkowi wypoczynkowemu (vide: "przegięcie"), odebrania faksu ze zgłoszeniem rezerwacji pobytu w tym ośrodku - gdzie jest napisane, kto rezerwuje i na jaki termin? :clap: ...bez komentarza. Oczywiście, jako organizator zgłosiłeś do GIODO fakt istnienia bazy danych osobowych, prawda? Cytuj Do czasu, kiedy skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że w kraju jest tylu idiotów. (by S. Lem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Motozgon to naprawde nie jest nienawiść ....ot mała riposta nic więcej . :biggrin: Nie bierz tak wszystkiego do siebie bo w jaką traume wpadniesz,jąkać sie zaczniesz lub cos w tym stylu :wink: .Po prostu "rozlużnij zwieracze" a wszyscy na tym zyskają .Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barył Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 (edytowane) Myślę że organizator sprawdziłby się w jakieś dużej korporacji albo jeszcze lepiej w biurze prasowym rządu :icon_biggrin: Tylko nie dawać broni do ręki bo kolega wyznaję zasadę bądź mi bratem albo giń nie mówiąc już o wysługiwaniu się jakimiś nieudolnymi kapusiami :icon_twisted: Edytowane 22 Stycznia 2009 przez Barył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOTO-ZGON Opublikowano 22 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Witka Rafal ponownie: piszesz o rozluźnieniu "zwieraczy", kurcze nie wiem czy to dobry pomysł :icon_question: , bo znów Falko napisze, że "teraz po prostu jesteś obsrany w galoty!!!" :biggrin: Barył - witencja: Trafiasz w 10-tkę, tylko z tymi kapusiami przesadziłeś :eek: Myślę, że w dostrzeganiu przez organizatorów zlotu, dobrej roli Policji w ruchu drogowym nie ma nic złego. I powiem szczerze, cieszę się, że może na zlocie być obecny Policjant motocyklista, z powodów, które opisałem jw. Jeśli komuś to nie odpowiada - trudno nie musi przyjeżdżać. Jeśli nie ma złych intencji, bawi się w sposób zgodny z prawem (tylko o to nam chodzi), to nie ma się czego obawiać i spędzi miło czas. Ale jak wynika z naszej rozmowy, o gustach się nie dyskutuje. Jeden lubi to, drugi tamto. Myślę, że dla obu stron sporu (i tych na tak, i tych na nie) płynie z wymiany zdań taka nauka, że należy szanować upodobania innych, a na pewno nie oceniać i nie krytykować, czegoś czego się nie widziało. Ja swoją naukę wyciągam z tej rozmowy i dlatego serdecznie Was pozdrawiam - bez propagandy i bez marketingu... :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi