Yurek58 Opublikowano 28 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Gratuluję. Wygląda na to, że nie jest to jednak komplet z S. Za to kominy masz super. Niech Ci służy.Przy okazji jeszcze fotka mojego Raidera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slay_Gdańsk Opublikowano 29 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Gratuluję. Wygląda na to, że nie jest to jednak komplet z S. Za to kominy masz super. Niech Ci służy.Przy okazji jeszcze fotka mojego RaideraDSC_0729 kopia.jpgale masz petarda gmole - zgaduję, ze dłubałeś sam? Nie chcesz i dla mnie wydłubać takich z nierdzewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rayan Opublikowano 29 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Wersja S ma chromowane kapy silnika/dekle silnika, chromowane lagi, półki, mocowanie kierownicy, puszki przykrywające cewki, przełączniki i zbiorniczki na kierze, oraz felgi bez czarnego koloru wewnątrz.Wersja bez S ma wszystkie te elementy malowane na czarno. Wiem, bo mam taką, jedynie dla lepszej estetyki mam wypolerowane lagi i kilka dodatków z Kury aby troszkę chromu dołożyć. Cytuj Yamaha Virago 535 -> Suzuki VS800 -> Yamaha Raider XV1900 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek58 Opublikowano 29 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Brawo Rayan, to jest konkretna odpowiedź.Sly_Gdańsk, zgadza sie gmole to samoróbka, ale nie własna tylko zamówiona u jednego z kolegów z Warszawy, który zagląda na to forum czasem. Zajrzyj parę stron wcześniej a zobaczysz jego Raidera z takim gmolem jaki byś chciał mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slay_Gdańsk Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Wersja S ma chromowane kapy silnika/dekle silnika, chromowane lagi, półki, mocowanie kierownicy, puszki przykrywające cewki, przełączniki i zbiorniczki na kierze, oraz felgi bez czarnego koloru wewnątrz.Wersja bez S ma wszystkie te elementy malowane na czarno. Wiem, bo mam taką, jedynie dla lepszej estetyki mam wypolerowane lagi i kilka dodatków z Kury aby troszkę chromu dołożyć.Tak, już doszedłem do tego że S zdecydowanie więcej ma chromu, no nic to, cośtam pewnie dołożę też, ale raczej niewiele, nie robi mi specjalnie różnicy czy mam dużo czy mniej chromu, pewnie bagażnik solo, obrotomierz, solo sakwa jakaś niewielka dyskretna bez ćwieków i frędzli :) i gmole to będzie wszystko co dołożę. Dzięki za wyczerpujące info :) Brawo Rayan, to jest konkretna odpowiedź.Sly_Gdańsk, zgadza sie gmole to samoróbka, ale nie własna tylko zamówiona u jednego z kolegów z Warszawy, który zagląda na to forum czasem. Zajrzyj parę stron wcześniej a zobaczysz jego Raidera z takim gmolem jaki byś chciał mieć. dzięki, napisałem wiadomość do Mazaka z zapytaniem, zobaczymy czy da radę...bardzo mi się podobają te gmole, zdecydowanie najciekawsze jakie widziałem, choć oryginalne trójkątne też są ok i w razie czego takie dokręcę jak się nie uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek58 Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Tak, już doszedłem do tego że S zdecydowanie więcej ma chromu, no nic to, cośtam pewnie dołożę też, ale raczej niewiele, nie robi mi specjalnie różnicy czy mam dużo czy mniej chromu, pewnie bagażnik solo, obrotomierz, solo sakwa jakaś niewielka dyskretna bez ćwieków i frędzli :) i gmole to będzie wszystko co dołożę. Dzięki za wyczerpujące info :) dzięki, napisałem wiadomość do Mazaka z zapytaniem, zobaczymy czy da radę...bardzo mi się podobają te gmole, zdecydowanie najciekawsze jakie widziałem, choć oryginalne trójkątne też są ok i w razie czego takie dokręcę jak się nie uda. miałem oryginalne trójkątne, ale zmieniłem na ten wzór Mazaka bo mi się podoba a "w razie czego" ochroni trochę bardziej, zresztą Mazakowi jak pisał już się w kolizji sprawdził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek58 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Koledzy a jak wam się podoba taki bajer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slay_Gdańsk Opublikowano 7 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Koledzy a jak wam się podoba taki bajer? DSC_0748.JPGdobre, nie dawałbym żadnych więcej ozdób ponad to, gdzieś to wypatrzył? zrzuciłem sakwy i ich mocowani i dokręciłem gmole, w sumie koniec na razie. Taki efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek58 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 dobre, nie dawałbym żadnych więcej ozdób ponad to, gdzieś to wypatrzył? zrzuciłem sakwy i ich mocowani i dokręciłem gmole, w sumie koniec na razie. Taki efektWycięte laserem, dospawane tuleje z gwintem i chrom - to wszystko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzysiek Opublikowano 8 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 No trzeba przyznac ze poszedles z moto Y! Dziarsko wyglada😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzysiek Opublikowano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 (edytowane) Koledzy mechanika potrzebuje jest jakis wolontariusz?Lub inaczej...moze ktos potwierdzic (wersja preferowana) lub zaprzeczyc (wersja mniej przyjazna) wycie skrzyni na niskich biegach, w szczegolnosci przy hamowaniu silnikiem? Nie wiem czy sie brac za sprzeglo przy 15 kmil, lae wyglada na to ze cos mu dolega. Ponadto pojawia sie problem z przerzuceniem z 1 na 2. Jak u Was?K Edytowane 12 Czerwca 2017 przez skrzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek58 Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Koledzy mechanika potrzebuje jest jakis wolontariusz?Lub inaczej...moze ktos potwierdzic (wersja preferowana) lub zaprzeczyc (wersja mniej przyjazna) wycie skrzyni na niskich biegach, w szczegolnosci przy hamowaniu silnikiem? Nie wiem czy sie brac za sprzeglo przy 15 kmil, lae wyglada na to ze cos mu dolega. Ponadto pojawia sie problem z przerzuceniem z 1 na 2. Jak u Was?KJa bym nie obstawiał sprzęgła, gdy wyje bez rozłączania napędu, jak piszesz przy hamowaniu silnikiem. Nie masz w pobliżu jakiegoś zaufanego mechanika, który by to osłuchał? :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzysiek Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Myslisz ze skrzynia? Moze tak byc chociaz oby nie. Sprobuje wysprzeglic zobaczymy czy przestanie buczec, olej tez sprawdze moze sie nie smaruje. Cholera do moldawii mialem leciec a tu suprajs najgorsze ze nie mam czasu dlubac teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebex Opublikowano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Panowie wiem, że temat był wałkowany, ale może ktoś mi podpowie na gotowo. Chcę do Raidka na przód do kierunków włożyć żarówki led dwukolorowe, wiem, że potrzebny jest dodatkowo rezystor aby pozbyć się problemu z częstotliwością mrugania. Poszukuję czegoś w tym stylu chodzi mi o mocowanie bolców pod PY21W,a żarówka mniej więcej taka tylko z odpowiednio umiejscowionymi bolcami: Macie jakieś pomysły.Jak poradziliście sobie z tym u siebie.Chciałbym załatwić temat w miarę bezboleśnie bez większej ingerencji w klosz kierunkowskazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aadasiek Opublikowano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Myslisz ze skrzynia? Moze tak byc chociaz oby nie. Sprobuje wysprzeglic zobaczymy czy przestanie buczec, olej tez sprawdze moze sie nie smaruje. Cholera do moldawii mialem leciec a tu suprajs najgorsze ze nie mam czasu dlubac a na przyśpieszeniu tez słychać czy tylko na hamowaniu silnikiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi