Yurek58 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Mazak, dużo pytań do Ciebie. To i ja zapytam. Napisz coś więcej na temat tej żarówki ledowej w reflektorze. Czy oprócz żarówki coś jeszcze trzeba zmienić żeby to działało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zalek Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 szybkę sami robiliśmy z 5mm plexi, jak chcesz dam Ci fona do Spalonego - który wykona Ci całość z uchwytami :rolleyes: jeszcze mamy osłony pompy hamulcowej jak na fotce. Jeśli macie wydechy nie oemowe to przydadzą się https://zapodaj.net/e8caae2164c7d.jpg.htmlJakbym mógł prosić puść na Priv te namiary. Podoba mi sie jeszcze jedna szybka taka zapędami do okola. Postaram sie znaleźć i wrzucę. A to ta szybka co pisałem powyżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazak Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 (edytowane) Dzięki! mazak, napis na osłonie jest wycięty czy to jest coś naklejone? To jest sama blacha czy są do tego jakieś bajery? Nie jestem pewien czy dobrze zrozumiałem, ale na Twoim zdjęciu osłona "świeci". Ile kosztuje? Wycięty jest napis Raider 113, wyłożony paskiem diód led i zalany gumą lateksową... no i świeci :) to też ma Spalony co do żarówki - polecam tą, nic nie trzeba zmieniać (tylko trochę odgiąć pałąk zabezpieczający żarówkę) https://pl.aliexpress.com/item/2015-New-H4-32W-3000LM-LED-Motorcycle-Headlight-Bulb-Headlamp-High-Low-Conversion-Beam-Driving-Headlamp/32345712276.html?spm=2114.13010608.0.0.Uu4cCT Edytowane 19 Kwietnia 2017 przez mazak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebex Opublikowano 9 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Witam Panowie, jestem świeżym posiadaczem Raidera z 2014 r., przygodę z nim dopiero zaczynam. Mam pytanie odnośnie wymiany oleju i filtra - coś możecie polecić. Wiem, że temat był już poruszany ale może coś się zmieniło. Ostatnio usłyszałem, że jest naklejka z informacją pod siedzeniem, ale tego jeszcze nie sprawdziłem. Syntetyk?, półsyntetyk?, motul 5100 10w40?, a może Yamalube? Z góry dziękuję za wskazówki. Ps. pogoda nie rozpieszcza ale liczę, że już niedługo będzie można trochę polatać. Lwg ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek58 Opublikowano 15 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Witaj w gronie.W tym względzie niewiele się zmieniło. Ludzie mają swoje przyzwyczajenia a instrukcja mówi, że zalecany olej silnikowy to min. SAE20W/40 4,9l, olej do skrzyni rozdzielczej SAE80API GL-4 0,55l.Ja leję do moto z 2011 r. już drugi rok syntetyk Motul 10W/50 i jest OK. Pochwal sie jakimś foto Twojego rumaka. LwG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzysiek Opublikowano 15 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 PowitacTez leje motula 20w50 i mam wrazenie ze lepiej chodzi niz na yamalube. Nie sprecyzuje co znaczy lepiej-po prostu lepiejK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebex Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Po chwili namysłu zdecydowałem, że swojego zaleję motulem 7100 10W40. Trochę sugeruję się naklejką pod siedzeniem, trochę radami innych, ale z tym jest różnie - co rocznik to inny olej :wink:. A czas pokaże czy wybór był słuszny.Ps. co do foty moto :biggrin: LWG! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek58 Opublikowano 22 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 No i pięknie Sebex. Niech Ci służy.Ja mojego ostatnio trochę zmieniłem. Obszyłem siedzenie, założyłem gmol (wzór Mazaka-wielkie dzięki za pomoc), i radio z odtwarzaczem-słychać że hej! :ohmy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebex Opublikowano 23 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 No i pięknie Sebex. Niech Ci służy.Ja mojego ostatnio trochę zmieniłem. Obszyłem siedzenie, założyłem gmol (wzór Mazaka-wielkie dzięki za pomoc), i radio z odtwarzaczem-słychać że hej! :ohmy: DSC_0138 kopia.jpgPochwal się tym radyjkiem,, bo mnie zainteresowałeś ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek58 Opublikowano 23 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Pochwal się tym radyjkiem,, bo mnie zainteresowałeś ;)Niestety nie mogę załadować kolejnych zdjęć. Admin mi chyba coś zablokował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slay_Gdańsk Opublikowano 27 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Cześć, ja dopiero nabyłem Raidera, oto i on. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADi33 Opublikowano 27 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 (edytowane) Slay_Gdańsk, piękna sztuka. Gratuluję! Edytowane 27 Maja 2017 przez ADi33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekxx Opublikowano 27 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Gratuluję raidera ale raczej nie jest to wersja S jak masz w opisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slay_Gdańsk Opublikowano 27 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 (edytowane) Gratuluję raidera ale raczej nie jest to wersja S jak masz w opisie.Po VIN Autocheck powiedział mi że S , tu też mi tak mówi : https://www.cycletrader.com/dealers/Dream-Machines-Indian-Motorcycle-2942012/listing/2009-Yamaha-Raider-S-Liquid-Silver-w-Flames-121415715 , ale jak nie to co mam teraz zrobić :). Możesz mieć niemniej rację, S chyba więcej chromu powinna mieć. Sprzedający nie ogłaszał jej jako S niemniej, ja tylko się Autocheckiem posłużyłem. Wygląda na to że moja wersja to XV19CYS/C. A tu też gada że S ... Sam nie wiem, większego znaczenia to dla mnie niemniej nie ma.http://www.cleanharleys.com/vehicles/3830/2009-yamaha-raider-s-xv19cys-c Edytowane 27 Maja 2017 przez Slay_Gdańsk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekxx Opublikowano 27 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Zawsze myslałem, że wersja S ma wiecej chromów, ale pewny też nie jestem. Ważne abyś Ty był zadowolony i żeby Ci się dobrze jeździło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi