Yurek58 Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 http://www.rccomponents.com/wheel-selector/raider.htmjakby ktoś szukał felg Niezłe - wybieram "Savage" , a wy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzysiek Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 recoil albo drifter. raczej te pierwsze.tymczasem jednak zostane przy oryginałach;)K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek58 Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 (edytowane) 2 cm to zdecydowanie za dużo.Jeśli nie masz doświadczenia w napinaniu pasa polecam zakupić przyrząd,nie jest drogi a bardzo pożyteczny.Dla pasa lepsze jest trochę za mocne napięcie niż za słabe. http://www.mojenarzedzia.pl/przyrzad-do-kontroli-naciagu-pasa-napedowego https://www.jonnesway.pl/pdf/1189.pdf Dzięki za podpowiedź. Widzę że na alle-ro można ten przyrząd wychaczyć za jeszcze niższe pieniądze. Myślę, że sie zdecyduję. Bedę przed nowym sezonem trochę podciągał ten pas, chociaż po obejrzeniu motocykla widzę, że jest słaby dostęp do nakrętki mocującej tylne koło od strony wydechu. Wygląda na to, że trzeba do regulacji demontować te tłumiki. Ale może nie mam racji; muszę to jeszcze przemyśleć. A może ktoś wie jak to zrobić? Nadmieniam iż mam standardowe podwójne kominy. Są one połączone ze sobą i skutecznie zasłaniają dostęp do tej nakrętki. :banghead:Pzdr. Edytowane 19 Listopada 2014 przez Yurek58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rayan Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Fajny ten podnośnik, może też sobie taki sprawię. Jak na razie zakupiłem prostownik aby podłączyć moto na zimę. A z czego wykonane są kółka w tym podnośniku, gdyż ja swojego raidka garażuję w domu w przedpokoju, gdzie mam położone płytki. Jak na razie stosuję zasadę przepychania go o kilka centymetrów, ewentualnie wypycham na zewnątrz aby się koła poobracały i wprowadzam do domu. Cytuj Yamaha Virago 535 -> Suzuki VS800 -> Yamaha Raider XV1900 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek58 Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Fajny ten podnośnik, może też sobie taki sprawię. Jak na razie zakupiłem prostownik aby podłączyć moto na zimę. A z czego wykonane są kółka w tym podnośniku, gdyż ja swojego raidka garażuję w domu w przedpokoju, gdzie mam położone płytki. Jak na razie stosuję zasadę przepychania go o kilka centymetrów, ewentualnie wypycham na zewnątrz aby się koła poobracały i wprowadzam do domu. Na moje oko to jakiś twardy plastik. Kółka mają ok. 5 cm średnicy i szerokość ok. 2,5 cm, więc naciski jednostkowe dosyć znaczne. Nie sądzę jednak żeby te kółka mogły uszkodzić płytki gresowe podłogowe.Swoją drogą to zazdroszcę Ci, że masz Raidka przez całą zimę "na oku", bo ja jak zatęsknię, to muszę iść do zimnego garażu na drugim końcu podwórka. No ale nic - byle do wiosny!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mruwa Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Witam koledzy mam radera z uszkodzona delikatnie lampa i chciał bym ja wymienić szukałem na allegro i nic nie znalazłem:(Jeśli ktoś ma nie seryjna lampę albo wie jak pasuje to będzie bardzo wdzięczny. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek58 Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Witam koledzy mam radera z uszkodzona delikatnie lampa i chciał bym ja wymienić szukałem na allegro i nic nie znalazłem:(Jeśli ktoś ma nie seryjna lampę albo wie jak pasuje to będzie bardzo wdzięczny. POZDRAWIAM Jeżeli to jest zdarta ramka reflektora, to możesz ją kupić w stanach, ale koszt ok. 70 dolarów do tego cło i wychodzi bardzo dużo. Możesz też zamówić w Polsce, czas realizacji ok. 3 miesięcy np. w Lidorze w Poznaniu. Jakbyś miał jakiegoś dobrego galwanizera, to mółbym Cię poratować ramką w chromie, którą zdjąłem z mojego Raidka, a ponieważ nie jest to mocny szlif (nie ma dziury na wylot) myślę że można by sie pobawić w naprawę. Jeżeli jesteś zainteresowany do proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mruwa Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Jeżeli to jest zdarta ramka reflektora, to możesz ją kupić w stanach, ale koszt ok. 70 dolarów do tego cło i wychodzi bardzo dużo. Możesz też zamówić w Polsce, czas realizacji ok. 3 miesięcy np. w Lidorze w Poznaniu. Jakbyś miał jakiegoś dobrego galwanizera, to mółbym Cię poratować ramką w chromie, którą zdjąłem z mojego Raidka, a ponieważ nie jest to mocny szlif (nie ma dziury na wylot) myślę że można by sie pobawić w naprawę. Jeżeli jesteś zainteresowany do proszę o kontakt. Dziękuje bardzo ale ramkę mam ok ale plastikowa osłona jest pęknięta i poklejona. Odstaje od ramki i nie ładnie to wygląda a nic już z nią się nie da zrobić i szukam jakiegoś fajnego zmienika bo oryginał będzie na pewno drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rayan Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Witam koledzy mam radera z uszkodzona delikatnie lampa i chciał bym ja wymienić szukałem na allegro i nic nie znalazłem:(Jeśli ktoś ma nie seryjna lampę albo wie jak pasuje to będzie bardzo wdzięczny. POZDRAWIAMDaj foto, może uda się coś doradzić...P.S. można zamontować akcesoryjną lampę, ale całą elektronikę musiałbyś upchnąć pod bak, a do lampy akcesoryjnej dorobić mocowanie. Albo z nierdzewki wyciąć, wygiąć na giętarce ładnie, albo w kawałku :amelinium" wyfrezować. Kumpel ma tak właśnie lampę z przodu zrobioną... Cytuj Yamaha Virago 535 -> Suzuki VS800 -> Yamaha Raider XV1900 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mruwa Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Plastik jest popękany i sklejony niestety ale krzywo i odstaje od chromowanej ramki, pęknięty jest też uchwyt na samej gorze wiec z tego raczej nic się nie zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rayan Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Ja na Twoim miejscu bym próbował to jeszcze reanimować. Spróbuj to rozkleić, ponownie to poskładaj dobrze, Albo trochę żywicy i spróbuj to wyprostować, przeszlifuj na gładko papierem ściernym i spróbuj pomalować na czarno. Za parę groszy myślę, że się uda. Warto zaryzykować jak obudowa i tak jest ciężko pokiereszowana. Ewentualnie akcesoryjna lampa. Znajomy ma właśnie taką: Cytuj Yamaha Virago 535 -> Suzuki VS800 -> Yamaha Raider XV1900 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mruwa Opublikowano 27 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Ja na Twoim miejscu bym próbował to jeszcze reanimować. Spróbuj to rozkleić, ponownie to poskładaj dobrze, Albo trochę żywicy i spróbuj to wyprostować, przeszlifuj na gładko papierem ściernym i spróbuj pomalować na czarno. Za parę groszy myślę, że się uda. Warto zaryzykować jak obudowa i tak jest ciężko pokiereszowana. Ewentualnie akcesoryjna lampa. Znajomy ma właśnie taką: Wiem ze warto zaryzykować. I tak właśnie zrobiłem i nic z tego nie wyszło:) Szukam teraz jakiegoś zamiennika jak najbardziej zbliżonego do oryginału. Jakieś propozycje mile widziane :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rayan Opublikowano 27 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 (edytowane) Każdy zamiennik będzie miał inne mocowanie, co sprowadza się do tego, że i tak będziesz musiał dorobić blaszkę mocującą. Mi osobiście bardzo podoba się lampa od VTX 1800, lecz cena takiej lampy według mnie jest kosmiczna. Za tą kwotę można dostać nawet dwie akcesoryjne. Ewentualnie, w tą niedzielę jest Motobazar w Sosnowcu w Silesii Expo. Tam może coś znajdziesz. Sam bym pojechał, ale niestety nie mogę, jestem w pracy. Edytowane 27 Listopada 2014 przez Rayan Cytuj Yamaha Virago 535 -> Suzuki VS800 -> Yamaha Raider XV1900 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hihus Opublikowano 27 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Tutaj jest super uchwyt, który pozwoli na dopasowanie niemal każdej akcesoryjnej lampy. http://www.customraider.net Piękną lampę ma też Victory Hammer, ale cena nowej też przyprawia o zawrót głowy. Popatrzcie też powyższej stronce na łącznik między dźwignią a skrzynią biegów - coś pięknego!!! :-)Kosztuje parę zielonych, ale ten kawałek aluminium zamówię już niedługo. PozdrawiamHihus Wiem ze warto zaryzykować. I tak właśnie zrobiłem i nic z tego nie wyszło:) Szukam teraz jakiegoś zamiennika jak najbardziej zbliżonego do oryginału. Jakieś propozycje mile widziane :) No i pewnię na wioisnę będę miał lampę do sprzedania, bo cały przód będę trochę modyfikował.H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek58 Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Tutaj jest super uchwyt, który pozwoli na dopasowanie niemal każdej akcesoryjnej lampy. http://www.customraider.net Piękną lampę ma też Victory Hammer, ale cena nowej też przyprawia o zawrót głowy. Popatrzcie też powyższej stronce na łącznik między dźwignią a skrzynią biegów - coś pięknego!!! :-)Kosztuje parę zielonych, ale ten kawałek aluminium zamówię już niedługo. PozdrawiamHihus Łącznik jest na prawdę superr! Myślę, że nadejdzie taki czas gdy i ja dojrzeję do decyzji o zakupie czegoś takiego. Jak myślisz, ile to może być łącznie z przesyłką do Polski.PozdrawiamYurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi