Skocz do zawartości

Problem z Aprilia pegaso 125

Apriliatomek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Kurde mam duzo problemow z ta aprilka:(:icon_biggrin:

3 tygodnie juz stoi i mechanika i nie moge dostac cewki zaplonu i modulu :icon_mrgreen: moze ktos tu pomoze gdzie go moge dostac

Możesz spróbować w Motoromie, sprowadzają części do aprilii, niestety czeka sie dość długo (ok 2 tyg) nr tel. (022) 644 93 49

pzdr

• 4 tygodnie później...

sporo mam tych problemikow z moja aprilia ale dam rade;p

sprawa wyglada tak dalem moto do naprawy wszystko pieknie chodzi. jednak nie zauwazylem ze migacze mi nie migaja tylko swieca. typ z naprawy wlasnie poszedl na urlop a ja nie wiem zabardzo jak sie do tego zabrac. ma ktos jakas rade?

sporo mam tych problemikow z moja aprilia ale dam rade;p

sprawa wyglada tak dalem moto do naprawy wszystko pieknie chodzi. jednak nie zauwazylem ze migacze mi nie migaja tylko swieca. typ z naprawy wlasnie poszedl na urlop a ja nie wiem zabardzo jak sie do tego zabrac. ma ktos jakas rade?

Przerywacz szwankuje. Nie pamiętam gdzie on sie znadjuje, ale chyba z lewej storny obok akumlatora.

ps. miałem pegaso

Edytowane przez Kamsel

motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06

• 4 tygodnie później...

to jest servisówka, ale nie jestem pewien czy bedzie tam schemat elektryczny/sciągam.......

ps. tez mialem Pegaso 125 2 lata, przejechałem nią 10 tys km i nic sie nie popsulo;)/jezeli ktos ma jakies pytania to walcie na PW.......

ps. Apriliatomek nadal masz problemy z nia.......??

Kiedy ja nabyłem swoja z poczatku mialem z nia podbne problemy........tez dzwonilem i szukalem ceweki.....ale sprawa byla prosta, musialem wymienic swiece, na odpwiednia........dzieje sie tak jak zapalasz ja zbyt czesto i nie jezdzi zbyt wiele. Wtedy olej z elektrody na swiecy nie moze wypailc sie olej podczas zapalania........ moze to byc przyczyna rowniez zbyt duzego stosunku oleju do paliwa.....(ale tak jak mowie, kilka razy musialem wymienic swiece podczas jej uczytkowania). Jezeli chodzi o silnik, dozownik i uklad elektryczny to powiem szczerze ze nigdy tam nie grzebałem. Nawet zarowki nie wymienilem;)/Ogołnie ma o niej swietne wspomnienia:D/patrz na bikepics:D

http://www.mediafire.com/?k829znoxkxf

tu jest link;p

to jest servisówka, ale nie jestem pewien czy bedzie tam schemat elektryczny/sciągam.......

ps. tez mialem Pegaso 125 2 lata, przejechałem nią 10 tys km i nic sie nie popsulo;)/jezeli ktos ma jakies pytania to walcie na PW.......

ps. Apriliatomek nadal masz problemy z nia.......??

Kiedy ja nabyłem swoja z poczatku mialem z nia podbne problemy........tez dzwonilem i szukalem ceweki.....ale sprawa byla prosta, musialem wymienic swiece, na odpwiednia........dzieje sie tak jak zapalasz ja zbyt czesto i nie jezdzi zbyt wiele. Wtedy olej z elektrody na swiecy nie moze wypailc sie olej podczas zapalania........ moze to byc przyczyna rowniez zbyt duzego stosunku oleju do paliwa.....(ale tak jak mowie, kilka razy musialem wymienic swiece podczas jej uczytkowania). Jezeli chodzi o silnik, dozownik i uklad elektryczny to powiem szczerze ze nigdy tam nie grzebałem. Nawet zarowki nie wymienilem;)/Ogołnie ma o niej swietne wspomnienia:D/patrz na bikepics:D

http://www.mediafire.com/?k829znoxkxf

tu jest link;p

dzięki

• 3 tygodnie później...

Tak ja juz smigam;p w mojej cewka padla bo wymienalem swiece chyba 2 razy bo podejrzewalem to ale jednak cewka. Stalo mis ie to w wakacje a wiec raczej malo mozlwie ze malo jejdzielm bo mam 20 km do dziwczyny a prawie co dzienie jechalem do niej i spowrotem wiec troszku tych km nabilem:) dalem apke do naprawy koszty ok 200zl z cewka jedyny minus to typo spalil mi rozrusznik no ale to jus nie problem byl a jestem zadowolony z tego bo tak jak ty nie biore sie za elektryke w niej nie moj fach;p nie narzekam na nia a za pare latek bedzie bmw 1200 gs <marzyciel>;p;p

Oby zima nie byla ostra;p

jak macie jakies pytanka to pisac troszke sie obeznalem na tej aprilce;p