7hub7 Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 (edytowane) witam! Zacznę od początku żeby wszystko było jasneWięc dzisiaj miałem małą przygodę z puszką tzn. samochód przede mną nagle zahamował, ja zdążyłem wyhamować, jednak burak za mną się ku...wa zagapił i uderzył centralnie w środek tylnego koła...na pierwszy rzut oka nic się nie stało, nie przewróciłem się, jakoś udało mi się utrzymać równowagę, delikatnie zarzuciło mi dupę i zatrzymałem się postawiłem moto na centralkę i oglądałem, moto całe ale zakręciłem kołem i wydaje mi się że jest trochę, jakby to określić, spłaszczone, jakiś 1mm, ale nie jestem pewien czy to jest norma czy tak powinno być? przednie sprawdzałem i też jakby to samo, to norma?oczywiście spisaliśmy oświadczenie o jego winie i będę sprawdzał wszystko dokładnie u jakiegoś mechanika i ewentualnie felgę wymieniał na jego koszt. to wszystko po niedzieli, ale nie daje mi to spokoju i może ktoś mi coś podpowiedodam, że moto jest z 06 roku, ma tylko 5500km przejechane i koła (felgi i opony), i ogólnie nie jest zachlastane przebiegiem proszę o pomoc, pozdrawiam Edytowane 27 Lipca 2008 przez 7hub7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 witam! ...i wydaje mi się że jest trochę, jakby to określić, spłaszczone, jakiś 1mm...proszę o pomoc, pozdrawiam jak Ty zauwazyles ten 1mm w srednicy kola? no i co rozumiesz przez splaszczone?... chyba na calym obwodzie Ci sie nie "splaszczylo" wiec masz porownanie,i nie pytaj o splaszczenia tylko sprawdz czy kolo nie bijepozdr Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 wszystko wyczujesz przy wiekszej predkosci ... no ale co tu rozprawiac duzo - gosciu wjechal na ciebie to wymieniasz kolo z OC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi