Mizc Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 (edytowane) Cześć, proste pytanie: czy jest możliwa rejestracja motocykla na osobę , która jest nieobecna w urzędzie w momencie rejestracji? Jeżeli tak, to czy wystarczy mi dowód osobisty tej osoby, czy może potrzebuję jakiś papier poświadczony notarialnie? Czy ktoś z Was tak robił? A jak jest z ubezpieczeniem? Czy mogę ubezpieczyć pojazd (pakiet OC + AC + NNW) dla innej osoby bez jej obecności? Dzięki za info. T. Edytowane 23 Lipca 2008 przez Mizc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slo_mo Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 czy jest możliwa rejestracja motocykla na osobę , która jest nieobecna w urzędzie w momencie rejestracji? Tak. Jeżeli tak, to czy wystarczy mi dowód osobisty tej osoby, czy może potrzebuję jakiś papier poświadczony notarialnie? Musi być oświadczenie klepnięte przez notariusza + dowód osobisty twój i tej osoby. Czy ktoś z Was tak robił? Tak - ja kiedyś byłem współwłaścicielem żeby korzystać z 60% zniżek ubezpieczenia OC i AC. Czy mogę ubezpieczyć pojazd (pakiet OC + AC + NNW) dla innej osoby bez jej obecności? Tak - musisz mieć oświadczenie + dowody osobiste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha_75 Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Cześć, proste pytanie: czy jest możliwa rejestracja motocykla na osobę , która jest nieobecna w urzędzie w momencie rejestracji? Jeżeli tak, to czy wystarczy mi dowód osobisty tej osoby, czy może potrzebuję jakiś papier poświadczony notarialnie? Czy ktoś z Was tak robił? A jak jest z ubezpieczeniem? Czy mogę ubezpieczyć pojazd (pakiet OC + AC + NNW) dla innej osoby bez jej obecności? Dzięki za info. T. Z mojego doswiadczenia wynika:- jezeli to rodzina najblizsza (zona / ojciec / brat i odpowiedniki) to nie placisz nic. NIe trzeba nawet miec dowodu osobistego rodziny.- jezeli nie najblizsza lub ktos obcy - potrzebne notarialne upowaznienie + oplata 17pln pozdro! Z mojego doswiadczenia wynika:- jezeli to rodzina najblizsza (zona / ojciec / brat i odpowiedniki) to nie placisz nic. NIe trzeba nawet miec dowodu osobistego rodziny.- jezeli nie najblizsza lub ktos obcy - potrzebne notarialne upowaznienie + oplata 17pln pozdro! SORRY! Zle zrozumialem. Dopowiedzialem sobie, ze chodzi o wspolwlasciciela... Kajam sie. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mizc Opublikowano 23 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Chodzi mi o zarejestrowanie pojazdu z jednym właścicielem, którym nie jestem ja, lecz moja mama ;) Tak samo z ubezpieczeniem: chcę ubezpieczyć motocykl podczas nieobecności właścicielki. OK, to piszę upoważnienia, zbieram podpisy i będę próbował. Dzięki za odpowiedzi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi