B@ca Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Zakupilem Oxforda i jutro sie biore za klejenie :crossy: :icon_evil: tak sobie pomyślałem że jak przyjdzie moja druga szybka (lustro) to na nią zapodam sobie oxforda .. więc będzie porównanie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 (edytowane) Wspominałem w jakimś temacie, że pojawi się test antifoga firmy FogCity. Test został dzisiaj opublikowany - link. Edytowane 25 Sierpnia 2008 przez skinny500 Cytuj Strona | Portfolio | FB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1sport Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Posiadam kask HJC ZF9 i nie wiem czy posiada on warstwę przeciwparującą, jest napisane na naklejce która była na kasku fog free, czy jest to jakby warstwa antyfog. Moźe ktoś posiada taki kask, ale raczej chyba on ma tą warstwę bo mi jakoś nieparuje. Muszę teraz rozszyfrować w jaki sposób zdjąć szybkę, a podobo to jest łatwo. Bo mycie szybki z anty fogiem musi nastąpić od wewnątrz przy zdjętej szybce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4NIEK Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Posiadam FogCity od około roku i muszę przyznać, że ani razu nie zaparował :buttrock: Myję bieżącą wodą i bardzo delikatną gąbką …nie ma żadnych rysek :crossy: POLECAM, jest lepszy od pinlocków – sprawdzone :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1sport Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Tak chwalicie, to i ja będę musiał zainwestować w takiego anty foga, nie ma to jak dobra widoczność :buttrock: A jeżeli zabrudzimy szybkę od wewnatrz i samą wodą nie będzie schodziło, to czego można użyć, chyba, że anty fogi są takie, że wszystko z ich samą wodą schodzi bez żadnych środków :biggrin: , bo przecierać słyszałem, że nie można bo można uszkodzić tą naklejkę, a może jednak inaczej jest z tą naklejką??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4NIEK Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 ...A jeżeli zabrudzimy szybkę od wewnatrz i samą wodą nie będzie schodziło, to czego można użyć, chyba, że anty fogi są takie, że wszystko z ich samą wodą schodzi bez żadnych środków :biggrin: , bo przecierać słyszałem, że nie można bo można uszkodzić tą naklejkę, a może jednak inaczej jest z tą naklejką???a czym można zabrudzić ją od środka, co nie zejdzie od ciepłej wody i gąbki? :buttrock: Przyzna się, że nawet od zewnątrz wizjera żadnymi chemikaliami nie szoruję, jedynie na ok. 10 minut przykładam papierowy ręcznik zmoczony ciepłą wodą aby resztki po owadach odmiękły i resztę załatwiam miękką gąbką pod lekko ciepłą bieżącą wodą... żadnych rys od prawie 20 tyś. km :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1sport Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 a czym można zabrudzić ją od środka, co nie zejdzie od ciepłej wody i gąbki? ;) Przyzna się, że nawet od zewnątrz wizjera żadnymi chemikaliami nie szoruję, jedynie na ok. 10 minut przykładam papierowy ręcznik zmoczony ciepłą wodą aby resztki po owadach odmiękły i resztę załatwiam miękką gąbką pod lekko ciepłą bieżącą wodą... żadnych rys od prawie 20 tyś. km :)Oho, wytrzymałą masz szybkę :buttrock: .Ale kto szanuje ten ma. Ja to używam płynu do spryskiwania szyb żeby usunąć owady, nie tylko używam go do szybki w kasku, ale także owiewki czy szyby w samochodzie lub świateł :bigrazz: .PS. U mnie rysy lekkie na szybce były od początku w orginalnym kasku :icon_eek: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zazzu Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 (edytowane) PS. U mnie rysy lekkie na szybce były od początku w orginalnym kasku :biggrin: .a co mają ryski do oryginalności kasku? moze po prostu uzywany kupiłeś ? :wink: z tego co wyczytałem, są dwie różne naklejki antyfog:OXFORD..... http://www.allegro.pl/item420420046_super_...aniu_kasku.htmlorazFOGCITY.... http://www.allegro.pl/item420488497_folia_...nej_szybie.htmlCzy różnica między nimi polega tylko na innym producencie? Bo najpierw w temacie zachwalany był oxford, później fogcity... Taka naklejka musi być od początku przystosowana do danego kasku, czy jest dla przykładu zawsze większa i się ją docina po przyklejeniu? EDIT:ok przeczytałem, że ona jest mniejsza od szybki - wiec prawdopodobnie do każdego kasku pasuje. Teraz mam pytanko, czy używacie bezbarwnej, a może tych przyciemnianych / bursztynowych?Przyciemniana - może być kiepsko w nocy, chyba że bardzo delikatnie...kolor bursztyunowe - ma to tylko aspekt wizualny, czy pełni jakąś funkcję ? Edytowane 1 Września 2008 przez zazzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LENAR Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 Taka naklejka musi być od początku przystosowana do danego kasku, czy jest dla przykładu zawsze większa i się ją docina po przyklejeniu? nie ma mowy o docinaniu bo naklejka ma pol-centymetrowy pasek kleju tylko na obwodzie, naklejki sa uniwersalne, ale do kaskow arai sa inne -maja na gorze wciecia na wloty powietrza ktore arai montuje w wizjerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4NIEK Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Oho, wytrzymałą masz szybkę ;) .Ale kto szanuje ten ma....chodziło mi o ryski spowodowane myciem :) ...choć przyznam, że te nieliczne powstałe na skutek zderzenia z czymś twardym, w czasie jazdy są niewidoczne :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 jak to sie sprawdza w nizszych temperaturach tak pare stopni na plusie?przypuscmy 5-6? Cytuj Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinn72 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 sprawdza się, szyba nie parujewprawdzie małży po ponad roku użytkowania zaczął puszczać klej ale dzięki temu w niższych temperaturach mogła podziwiac świat Cytuj CZ 175 '1961 -> Honda VT600c '1999 -> BMW F650GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi