Skocz do zawartości

80lecie policji lubartów/Lubelskie 27,07.2008

Merh
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W imieniu organizatorow imprezy zapraszam wszystkich włascicieli starych motocykli na przejazd i pokazanie swoich kółek na Święcie Policji w Lubartowie dnia 27,07,2008 wyjazd z pod KPP ulica Cicha (przy ODk) o godzine 13.30 na stadion. Korowód staje na stadionie przy posteruknu policji z lat 30 tam zrobimy pokaz statyczny i bedzie mozna poogladac Sokoły z lat 30 , harley z lat 30,a pozatym stare junaki, Kaśki, dniepry, urale itd , prawdopodobnie bedzie "Gnom" z 1936 zapraszam kontakt na meila :

[email protected]

zadeklarowane juz 4 motocykle z koszem, w/w sokoły i harley (organizatorem jest czlowiek odpowidzialny za rekonstrukcje bitew z czasow 2 wojny,np. ostatnia w parczewie czy serokomli) bede ja junakiem,moze jeszcze kilka junaczkow. kto chętny niech sie wpisuje i mailuje do Kamila na w/w adres.

Wiecej co do wyjasnień - co roku obchody świeta policji sa w innej KPP w tym roku raz na 21 lat wypadło w Lubartowie składasię to z otwarciem nowej Komendy na ul Cicha -Lubelska i tam bedzie nowa KPP Lubartów .

W ramach obchodów jest organizowany festyn na stadionie który zaczyna się o 14.00 w Niedzielę 27 lipca 2008 i kończy wystepem Norbiego o 20

całości atrakcji nie bedę pisał ale w tym przepychu jako ze posiadam motocykl chciałbym żeby pokazali się Weterani -Retro maszyny i staneli koło zabytkowego komisariatu Policji który bedzie zainscenizowany na stadioie .

Jako ze jestem ze Stow. Miłosników Rekonstrukcji Historycznej "ŻELAZNY ORZEŁ" i robimy rózne projekty Histroyczne wsród których jest też odtw. Policji Państwowej z lat 1930-1939

dlatego wystawiamy komisatiat policji z 1937 roku z pełnym zabytkowym wypos. do tego jest jeszcze namiot w którym chcem umieścic właśnie nasze Retro maszyny .Każdy kto pojawi się swoim sprzetem bedzie miał opaskę na rekę (pamiatka z parady motocykli) oraz dostanie grochówkę .

WAŻNE :

całosc składu spotyka się przed ODK ul Cicha na przeciw KPP (wjazd od 1maja tylko tam bedzie otwarta droga ) o godzinie 13.00 o godzinie 13.30 dołącza do nas patrol na motocyklach i pilotuje konwój LUBELSKA - RYNEK I - STAROSTWO -WJAZD DO PARKU -PRZEJAZD PRZEZ PARK - WYJAZD NA PARKOWA I WJAZD NA STADION .

zgloszenia na meila

• 2 tygodnie później...

ja bym mu dał pare razy pała po plecach, juz by wygladał ja z epoki:-) czemu swedza mnie podeszwy jak słysze "zlot policyjny"???jakos dziwnie, a w ogóle to przemkneła mi ostatnio policyjna honda wypasiona w mrugacze buczki i inny fajny szpej, ale nie zdazyłem zobaczyc co to za model:-) kto wie?JA TAKA CHCE!!!!

Witam :Chciałem podziekowac wszystkim uczestnikom parady za to ze stawili się tak licznie i ze chcieli pokazac się ze swoimi maszynami na Święcie Policji w Lubartowie naprawdę parada to niezapomniany widok w Lubartowie jak ktoś ma zdjecia to dajcie Linki

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/04ba7614f2b643d4.html