Skocz do zawartości

Chce Kupic Yamahe YZF THUNDERACE - opinie ???

Rekomendowane odpowiedzi

WITAm

Jak w temacie - mam możliwośc kupna za przystępną cene Yamahy YZF Thunderace 1000 rok 99/2000 - co prawda nie jest to motocykl w 100 % w moim typie - kto mnie zna to wie ze preferuje raczej ścigacze typu ZX9 czy R1 - ale mimo to zastanawiam sie nad kupnem Thunderace - tylko nie wiem czy motocykl tego typu spełni moje oczekiwania i wytrzyma mój styl jazdy - czyli np stawianie na koło itp . Jezeli ktos z was miał okazje przetestowac taki motocykl to prosze o opinie - chodzi mi głownie o to czy ma on choc troche sportowy charakter - czyli przyspieszenie predkośc czyłatwo idzie na koło itp oraz czy nadaje sie do bardziej ostrego stylu jazdy

Nie chodziło mi raczej o opis w SM tylko o opinie uzytkownika - bo w opisach w gazecie nie pisza rzeczy któe mnie najbardziej interesuja - tylko raczej opis techniczny awaryjności itp - a mi chodzi o zachowanie na drodze -przyspieszenie w porównaniu z innymi motocyklami szczególnie scigaczami - no i zachowanie podczas bardziej extremalnej jazdy - n akole czy stopie.

Poprostu nie wiem czy taki motocykl sie dla mnie nadaje

Chetnie bym sie przejechał - ale pogoda na to nie pozwala bo za slisko - zreszta motocykl sprzedaje moj dobry kumpel który ma komis - on dobrze wie jak ja jezdze wiec nie osiwieje - zreszta on jeździ poodbnie :lol: - obawiam sie tylko ze jak kupie Thunderace to bede odstawał od reszty mojej ekipy - bo wiekszosc jezdzi na typowo sportowych scigaczach - zx9 cbr 900 czy gsxr i n akoniec go zamecze i tyle z tego bedzie

Pablo, thunderace to pożądna maszyna, tyle że waży jak Twoja była zx9 (znaczy koło 245 kg). Ale kopa ma porządnego i pozycja jest jak w 9-ce turystyczna... A na koło nadaje się tak samo jak 9-ka (znaczy ma dużo momentu i mocy)... Jak będziesz ją tylko stawiał, a nie jeździł po ileś tam metrów, to jak każde moto, nie powinno być z silnikiem problemu. A roczniki od 98 są poprawione i uznawane za bardzo żywotne... I na trasie nie powinienneś mieć problemów z ganianiem za CBR i całą resztą. Różnice możesz poczuć dopiero na torze (masa, inna geometria i takie tam). A jak na miasto to na pewno wygodniejsza pozycja niż w CBR...

Mózg elektroniczny będzie za nas tak myślał, jak krzesło elektryczne za nas umiera... (S.J. Lec)

Przymierzyłem sie i kupiłem - mam nadziej eze spełni moje oczekiwania a jak nie to zawsz emoge sprzedac kupuje n aswoja firme wiec nie musze trzymac pól roku - a napewno łatwo sprzedam bo maszyna jest porzadna i sprawdzona - no i do tego czerwona - niedługo wstawie zdjecia do albumu