Mizc Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Cześć, przymierzam się do kupna crash padów do konkretnie tego modelu z tematu. Myślałem o oryginalnych od Yamahy, jednak to ponoć 650zł. Czy ktoś ma takie i mógłby zarzucić foto jak wyglądają założone? A może ktoś z Was załatwi mi je po dobrej cenie lub wskaże gdzie można kupić taniej? I tutaj mam dylemat, czy warto zapłacić połowę mniej za jakieś no name'y lub przydomową rzeźbę, które przy wywrotce przy odrobinie szczęścia rozpieprzą mi ramę? A może ktoś z Was zaliczył na FZ6 Fazer glebę i się pochwali, bo jego slidery świetnie zdały egzamin? Aha, szukam crash padów w całości w kolorze czarnym, nie świecących się jak psu jajca :) Pomożecie? P.S. nie podpiąłem się pod istniejące tematy, bo nie znalazłem tematu, który by w tytule łączył wszystkie wymienione zagadnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Ja mialem R&G ino w innym motocyklu i przy lekkiej wywrotce spisuja sie idealnie :) Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 U mnie w FZ1 pekla sruba w padzie firmy Puig podczas paciaka. Wiec nie polecam tego czegos.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mizc Opublikowano 12 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 (edytowane) Obejrzałem crashpady R&G, są zbudowane na bazie wydłużonej śruby i końcówki z twardego plastiku (?). Podobnie jak u kolegi tutaj. Efekt porażający :banghead: Dlatego myślę, że może takie firmowe, które mają jakby wysięgnik do którego dopiero przymocowana jest śruba z plastikiem, mogą dać lepszy efekt. Wtedy siła nie idzie centralnie na ramę, tylko właśnie na ten wysięgnik. Coś podobnego jak w PUIG, tyle że dłuższy. Poprawcie mnie jak się mylę :evil: Edytowane 12 Lipca 2008 przez Mizc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 13 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 Poszukaj crash-padów Zipsera :) Dobrze zaprojektowane, z dobrego materiału... cena 249zł :biggrin: Ludzie sobie je chwalą - mowa zastosowaniu w praktyce :cool: Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABG Opublikowano 13 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 Chłopie, za 650zł to sobie klatkę założysz i jeszcze na 0,7l dobrej wódki zostanie. Zajc, Twoje paciaki są dla mnie jak muzyka :buttrock: Ja używam takich za 100zł i o droższych nawet nie myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 13 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 Zajc, Twoje paciaki są dla mnie jak muzyka :icon_biggrin:Za odpowiednia oplata moge Ci cala plyte nagrac :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszczu Opublikowano 13 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 Ja mam oryginalne, przy parkingowkach to sie scierwo lamie. Ale raz mialem malego szlifa, crashpadzik pekl, starl sie ale na boku moto rysy nie bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mizc Opublikowano 13 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 Ja mam oryginalne, przy parkingowkach to sie scierwo lamie. Ale raz mialem malego szlifa, crashpadzik pekl, starl sie ale na boku moto rysy nie bylo.A po szlifie co się uszkodziło poza crash padem? Końcówka kierownicy, lusterko, kierunkowskaz, czy w ogóle nic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszczu Opublikowano 13 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 A po szlifie co się uszkodziło poza crash padem? Końcówka kierownicy, lusterko, kierunkowskaz, czy w ogóle nic?Wlasciwie to najpierw walnalem w barierke, rozjebalem cala owiewke z przodu i dopiero szlifnalem. Owiewka do wyrzutu, ale na boku, czyli tam gdzie chronil crashpad, raczej bez strat. PS Jakby sie kto zastanawial - AC to naprawde zajebisty pomysl :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukimaster Opublikowano 13 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 Witam. Tak wygląda crash firmy Womet po małej "parkingówce" (prędkość około 10-15 km/h) FZ 6 mojego kumpla. http://img150.imageshack.us/my.php?image=piovx3.jpgA oto straty:http://img150.imageshack.us/my.php?image=pio1th2.jpghttp://img231.imageshack.us/my.php?image=pio2xw3.jpghttp://img231.imageshack.us/my.php?image=pio3lk0.jpgOgólnie spełnił swoją role.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zierek Opublikowano 14 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 A takie crash pady: http://www.allegro.pl/item393113920_crash_...components.html ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mizc Opublikowano 14 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Wyglądają w porządku, ale nie chciałbym montować niesprawdzonych/niepolecanych. Chyba jednak wystarczą mi Zipsery, albo Womet, bo płacić 650 zł za crash pady, które się łamią przy parkingówce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zierek Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Jakie w końcu kupiłeś? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mizc Opublikowano 29 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Jeszcze nie kupiłem, bo chcę go najpierw ubezpieczyć i odebrać blachy, a robią mi straszne problemy przy rejestracji :crossy: Chyba jednak wezmę Zipsery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi