Damian66 Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Witam. Mam taki problem może ktoś umiałby to rozwiązać... Moja TS-ka a dokładnie Suzuki TS 50 XK 1994r. blokuje mi się na 1 i 2 biegu przy obrotach ok. 6-6,5tyś zawsze nawet jak jest rozgrzana na jedynce czy dwójce chce dać więcej gazu chociażby w lekkim terenie to niestety obroty dochodzą do 6-6,5 tyś i dalej nie chce isc tak jakby bardzo przerywa nie wiem nawet jak to nazwać. Niestety jest to bardzo że tak powiem wkurzające już nie tylko chodzi o jazdę ale nawet ludzie sie śmieją kiedy ja dodam gazu a tu blokada:( Ale są sporadyczne wyjątki jak jeżdżę to może raz albo 2 nie będzie tej blokady ale to BARDZO sporadycznie jest dobrze. Już robiłem coś żeby to znikło a tu nic. Świeca jest nowa, gaźnik wyczyszczony poziom paliwa w gaźniku sprawdzony jest dobrze olej w silniku wymieniony... Może ktoś miał już taki problem albo wie jak to zrobić to będę BARDZO wdzięczny za jakąkolwiek radę:) Z góry dziękuję i pozdrawiam D@amian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 jak ''dziwne blokowanie się'' masz założoną blokadę i tak to już jest więc się nie dziw. kumpel też ma ts-kę i też mu się wkręca do 5\6 tys. musisz jakoś skminic gdzie masz blokadę i ja zdjąć. Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truwcio Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 moim skromnym zdaniem to blokada na gaźniku sprobuj zwiększyć dysze główną i zobacz co będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian66 Opublikowano 12 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 moim skromnym zdaniem to blokada na gaźniku sprobuj zwiększyć dysze główną i zobacz co będzie Dobra tylko że w moim motorze jest tak że raz jest bez blokady idzie extra czyściutko a raz jest ta głupia blokada to co dysza jest raz dobra a raz nie:D napewno nie dysza:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 13 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 ja miałem identycznie tylko czasem gasła mi honda mtx 80c i nieodpalała i miałem dziure w skrzyni korobowej (jakaś taka zaślepka pod iskrownikiem sie urwała i była dziura przez która widziałem wał korbowy ) zakleiłem to kawałkiem puszki po piwie na distal i śmiga kompresja 11 :buttrock: u mnie dochodziło do 6tys i nagle buuuuuuuuuuu spadało do 2-3tys i potem dalej ciągnie aslbo poszarpało masakrycznie i musiałem zdjąc z gazu Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian66 Opublikowano 13 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 Nie dziury nie mam... Kurcze musi to coś być innego tylko CO...:crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JLB2007 Opublikowano 13 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 wystarczy że będziesz miał jedną zębatkę skopaną w skrzyni i już od pewnych obrotów będzie się blokował ;/ a weź zobacz tak : włącz np 2 bieg i bez sprzęgła cofaj motor tak żeby zębatki się cofały . kawałek tylko , i wtedy odpal motor i zobacz jeśli będzie normalnie to wiesz co jest skopane .;/ pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 13 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 JLB2007 Bzdury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JLB2007 Opublikowano 13 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 marcpol chyba mało się znasz na moto .;p ja już miałem taki przypadek . niech sprawdzi nie zaszkodzi . pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian66 Opublikowano 13 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 OK jutro sprawdze dzięki za radę zobaczymy czy to to;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 13 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 marcpol chyba mało się znasz na moto .;p ja już miałem taki przypadek . niech sprawdzi nie zaszkodzi . pzdr Masz rację, mało znam się na moto, jednak Ty się mało znasz na czytaniu ze zrozumieniem ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian66 Opublikowano 13 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 jak ''dziwne blokowanie się'' masz założoną blokadę i tak to już jest więc się nie dziw. kumpel też ma ts-kę i też mu się wkręca do 5\6 tys. musisz jakoś skminic gdzie masz blokadę i ja zdjąć. Blokada to napewno nie jest bo to jest tak: raz jest dobrze a raz jest źle to raczej napewno nie blokada.Np. jade po jednej ulicy jest dobrze w jezdzam w inna ulice jest zle to nie ma reguly:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aprilia rx 50 Opublikowano 14 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Mozesz sprawdzić wydech. Ja mam zapchany i tez sie wkreca do 7 tys a potem przerywa. tylko ze po dłuższej jezdzie na tym biegu co przerywa wkońcu sie uspokaja i ma wtedy kopa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian66 Opublikowano 14 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Mozesz sprawdzić wydech. Ja mam zapchany i tez sie wkreca do 7 tys a potem przerywa. tylko ze po dłuższej jezdzie na tym biegu co przerywa wkońcu sie uspokaja i ma wtedy kopa Ja jeżdżę bez tłumika;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 14 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 jak jeździsz bez to go załóż chłopie :icon_mrgreen: Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi