cichyl Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Witam braci :-)), czy posiada ktoś buty do jazdy miejskiej Alpinestars SMX-2, to mam pytanie jak jest z wygodą chodzenia w nich, bo do jazdy na moto to na bank spisują się świetnie. Pozdrawiam http://www.4bikes.pl/product_info.php?products_id=2920 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerb Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 (edytowane) Od okolo miesiaca jestem uzytkownikiem tych butow. Kupilem na allegro w podobnej cenie jak na tej stronie, kolor czarny z czerwonym (piekne). Wykonanie jak to u Alpinestars mega solidne, trwale i dokladne w dodatku z materialow najwyzszej jakosci - mam plecak, koszulke i breloczek od Alpina - wszystko bez zastrzezen, przetrwalo niejedno a wyglada prawie jak nowe. Buty kupilem ze wzgledu na jazde po miescie (praca i wieczorne smiganie) zreszta do tego sa przeznaczone. Na nodze leza wprost niewyobrazalnie wygodnie a zawsze mam z tym problemy bo lewa noge mam wieksza (stopa, podbicie i lydka) w tych butach roznica jakby nie wystepowala. Sa wygodne do zakladnia i sciagania, w koncu nie musze sie gimnastykowac zeby zalozyc buty w pracy. Jak sie w nich chodzi ? Bardzo wygodnie, sa krotkie (troche ponad kostke) wiec z racji tego noga ma wiecej swobody. Fakt ze da sie wyczuc ich sztywnosc (szczegolnie okolice piety i kostki) i nie beda dawaly takiego luzu jak buty codzienne ale naprawde bez zadnego problemu da sie w nich zrobic te kilka kilometrow jezeli zajdzie taka potrzeba. Jezdze glownie po miescie ale czesto tez musze sobie pochodzic (sklep, praca, dom itd). W takich butach to zaden problem. Na pewno na pochwale zasluguje nieslizgajaca sie po byle czym podeszwa np. swiezo umyta posadzka w urzedach/sklepach. Buty maja bardzo dobra wentylacje, do tej pory nie mialem sytuacji zeby spocila mi sie w nich noga, niedawno zrobilem dobre 100 km po Olsztynie w naprawde konkretny upal (przed burza) a noga sucha, czego nie moge powiedziec o spodniach (jakies OutDoor) gdzie pot doslownie lał mi sie po jajkach. Jak sie jezdzi nie musze chyba opisywac bo wiadomo, sztywna podeszwa, doskonale wyczuwalne wszystkie dzwignie (biegi/hamulec) - cud, miod, malina. Chcialbym tylko zwrocic uwage na to ze sa to krotkie buty i do jazdy polecam jakies dluzsze spodnie, sam smigam w jeansach od Mottowear ktore maja bardzo dlugie nogawki i do tych spodni pasuja idealnie. W normalnych jeansach lub wspomnianych OutDoor niestety swiece lydkami. Oceniam na 9/10 punkcik odejmuje bo mogly by byc tansze w koncu potrzeba na nie mniej materialu niz na dlugie. Mialem okazje jezdziec w Probiker All Season (tez krotkie buty na miasto) i probiker Touring II - nie byly zle ale w porownaniu do SMX-2 to zupelna inna liga. Pod uwage bralem tez Sidi Streetburner Boots - niestety jeszcze niedostepne w Polsce a z ebaya nie chcialem zamawiac bez przymiarki. Edytowane 12 Lipca 2008 przez Cerb Cytuj http://www.bikepics.com/members/cerb/ - moja stajnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elbarto Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Używam ich od około 2 miesięcy - jeżdżę w nich po mieście i do pracy na R1200GS.Kupiłem wersję z czerwonymi wstawkami (logotyp na kostce i slider).Slider wymieniłem na czarny, bo czerwony nie bardzo przystawał do chodzenia w pracy (czasem chodzę w nich kilka godzin w biurze).Ogólnie oceniam je na 5+Dobrze trzymają stopę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Rozmiarówka dokładna czy trzeba mierzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerb Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Rozmiarówka dokładna czy trzeba mierzyć?Stope mam 28 cm czyli 8 lub 43 jezeli chodzi o rozmiary butow, Alpiny kupilem 43 i pasuja idealnie. Cytuj http://www.bikepics.com/members/cerb/ - moja stajnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichyl Opublikowano 13 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 ok dzięki za pomoc, lecę po buciory. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi