Ryjek Ocw Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 witam. mam problem bo moje Suzuki odpala z 1 buta i jedzie normalnie...po jakiejs chwili gaśnie... Nie wiem co sie dzieje bo tak jest cały czas. Czyscilem juz gaźnik przestawialem iglice czyscilem filtr powietrza i nic nie pomaga. cały czas jest tak samo. Prosze o pomoc :) z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 a jak ci już zgaśnie to ma iskrę na świecy???? Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjek Ocw Opublikowano 6 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 tak ma. myslalem tez ze zalewa swiece ale nie nie zalewa... i opala ja na rudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 na postoju tez tak jest jak sie rozgrzeje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Petro Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 No i ja tez mam podobny problem w wsce :) Rozkręciłem gaźnik, wyregulowałem i zapalił od pierwszego kopa, kręcił sie ładnie i gasł, a teraz w ogóle nie odpala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 może cewka WN ma przebicie Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotre Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Może paliwo słabo dochodzi. Jak stoisz to trochę zleci a potem podczas jazdy nie nadąża podawać i gaśnie. Nie przegrzewa się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Brak odpowietrzenia zbiornika paliwa, zapchany kranik itp, sprawdź, czy paliwo dopływa swobodnie do gaźnika. Na przyszłość korzystaj z wyszukiwarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjek Ocw Opublikowano 6 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Bak odpowiedno odpowietrzony. Co do kranika to wacha ładnie leci. bo spuszczalem wache do butelki bo gaznik wyjmowalem. nie nie przegrzewa sie. a co do swiecy to juz zamienialem i caly czas jest to samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDragon Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 (edytowane) Czesć,Miałem to samo w mojej ex Yamaszy RD 80.Przyczyna leżała w złym ustawieniu pływaka w gaźniku.Nie dostawala paliwa. Słuchaj jak Ci zgaśnie to już nie odpala potem w ogóle?Kopnij mu kilka razy i sprawdź czy świeca jest zalana czy nie.Jeśli jest zalana to szukaj przyczyny w regulacji mieszanki, ew. cewce (wątpie).Jeśli jest sucha to wina leży właśnie w pływaku, albo zapchanej dyszy. Edytowane 6 Lipca 2008 przez TDragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Yo! Ja bym obstawial walnieta cewke. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjek Ocw Opublikowano 7 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Dysze sa ok. ale co niby ma byc nie tak z pływakiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 może być dziurawy albo źle ustawiony.sprobuj zakrecic kranik i wtedy sie przejecac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi