Skocz do zawartości

Midnight Star 1300 XVS1300 XVS1300A V-Star1300 - wymiana doświadczeń :)

QuadMan
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Możesz dolać każdy płyn chłodniczy.Nie ma z tym problemu.A jeśli jest starszy niż trzy lata to wymień na nowy.

2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km

2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500

Dzięki Piotrze za infro, bez obrazy tyle to ja wiem, nie jest to mój pierwszy pojazd, płyn u mnie jest zielony, czerwonego lać nie będę chociaż są pewnie mieszalne ;) .......

Płyn jest klarowny, więc wymieniać go nie będę na razie. Może to kogoś zainteresuje, zauważyłem lekkie zapocenie na górnym króćcu chłodnicy, zobaczcie i siebie czy gdzieś po ciuchu płyn nie ucieka.

Pozdr

Edytowane przez tqmeh

Cześć,

mam pytanko odnośnie filtra powietrza w instrukcji jest info : Oil-coated paper element czyli nasączony olejem.

Jak rozumiem silnikowy jest OK tylko pytanie jak mocno go tym olejem potraktować?

Pozdr

jakaś fotka ? bo nie łapię :sad:

nie jestem pewien, ale raczej to chyba tylko klosz, masz wersję angielską cz amerykańską ? amerykany świecą poziomo więc można jeździć, można założyć mocniejszą żarówkę lub xenona( warto)

wersje mam angielska, takze swiatlo pada przeciwnie do PL wersji, takze bede musial cos zakombinowac. Thx

Kupiłem filtr w serwisie, nikt nic nie mówił o oleju, trzeba będzie ich dopytać....

Ewentualnie zastosować coś takiego :

http://www.castrolmoto.com/pl/products/foam_air_oil.php

tak na moje oko, to podałeś środek do filtrów z "gąbki". Jesteś pewien że filtr papierowy trzeba nasączać -pierwsze słyszę ? Nasącza się i myje filtry wielokrotnego użytku, kup K&N i spoko , ma starczyć na 500.000 km :ohmy:

Edytowane przez pyra.pl

Tylko taki olej znalazłem

Miałeś w rękach swój filtr, jest suchy czy mokry?

Sprawdziłem instrukcję na str 2-8 jest info:

Air filter
Air filter element Oil-coated paper element

Edytowane przez tqmeh

Witam Wszystkich forumowiczów!!!

Od dwóch lat jestem szczęśliwym posiadaczem XVS 1300A!!! W 2011r zrobiłem prawko na kategorię A i musiałem coś nabyć ;) .To mój trzeci sezon, z którego cieszę się jak dzik :biggrin: Właściwie jestem świerzakiem, bo to mój pierwszy motocykl (w dzieciństwie trochę jeździłem Rometem :biggrin: ). Jak już trafiłem na forum, to Wasze opisy maszynki oddawały dokładnie to, co czuję jeżdżąc nią na co dzień. Wtedy myślałem, że z każdym motorem tego typu tak jest, ale już wiek, że tylko na naszych XVSkach tak cudownie się jeździ!!!!!

Szkoda, że tak późno odkryłem forum, bo pierwsze spotkanie już mnie ominęło (miodzio zdjątka jak same XVSki jadą).

Pozdrawiam Wszystkich!!!

PS Jestem z okolic Wolina, Kamienia Pomorskiego - taka mała mieścinka o nazwie Golczewo, ale pochodzę z Bydgoszczy.

Edytowane przez Liteon44

Tylko taki olej znalazłem

Miałeś w rękach swój filtr, jest suchy czy mokry?

teraz mam K&N i jego sie myje i nasącza, poprzedni leży w garażu- jest suchy.A w instrukcji "po polsku" nic nie piszą o nasączaniu.

Cześć Liteon44 witaj wśród swoich, podobno będą kolejne spotkania ;) a przez Golczewo to ostatnio pędziliśmy do Międzywodzia i dalej wybrzeżem......3 Dragi i 1 MS

Edytowane przez pyra.pl