radoslaw_d_81 Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Witam!Jestem od nie dawna posiadaczem motocykla kawasaki vn 800. Jedna rzecz która nie daje mi spokoju to dziwne zachowanie motocykla np. kiedy skręcając z głównej drogi w prawo przy 2 biegu kawasaki zachowuje sie tak jakby bieg 2 był za wysoki. Kiedy przy tym manewrze dam bieg 1 to czuć iż ten bieg jest za mały do prędkości. Jeśli ruszam z 1 i dam mało gazu również słyszę podobne objawy. Jeśłi dam więcej gazu nie ma żadnego problemu. Chciałem zapytać Was o opinię na ten temat. A czy może ktoś napisać jakie są objawy rozrządu który nadaje sie do wymiany? może to jest powodem? Dzięki i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Witam to normalne zachowanie silnika w ukladzie V, przy b. niskich obrotach ten typ tak ma pozdrawiam Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aponte Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgadzam się z kolegą. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIKI Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 WitamSprawdź jakie masz przelożenie, może ktoś założył nietypowe w moim przy małej predkości raczej nie było, może inny styl jazdy?.Jak kolega JanuszK30 napisał za niskie obroty i czasem silnik dziwnie słychać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek_gutowski Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Witam A moze ci sie sprzeglo poprostu slizga ? Sprawdz bapiecie linki sprzegla oraz przebieg - jak masz okolo 40 tys km to moze pora tarcze wymienic Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radoslaw_d_81 Opublikowano 5 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Dzięki koledzy za odpowiedź na moje pytanie! Co do sprzęgła to wierzyć licznikowi 22000km. Więc może lepiej popracuje nad techniką jazdy! Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi