Skocz do zawartości

Moto z anglii problem z wyełnieniem v5c ??

Rekomendowane odpowiedzi

Nie musisz pisac nowej umowy, ale musisz miec stara umowe lub FV z wtedy co ty kupiłes w UK.

Jak sam wiesz w UK nie masz umowy kupna-sprzedazy, tylko wypelniasz V5C z Twoimi danymi i odsylasz do DVLA a potem przychodzi nowy V5C juz z Twoim nazwiskiem jako wlasciciela i to wszystko.

Ja kupowalem juz trzy motocykle i ZADNEJ umowy nie spisujesz, tylko wypelniasz V5C.

To o jakiej starej umowie piszesz ??? :)

ISRA: 27062
SREU: 614

To o jakiej starej umowie piszesz ??? :clap:

ja pisze o takiej ktora spisujesz jak chcesz wziac moto do PL, nie o tym jak zostajesz w UK. Jak jej kolega nie ma to musi ją "zdobyć". To ze ty nie miałes zadnej umowy to nie ma znaczenia bo temat dotyczy rejetracji w PL. Zakumał??

pzdr

ok! a jak nie mam umowy i tego świstka V5C od zakupu też już nie mam. mam normalny dowód rejestracyjny na własne nazwisko. i jak wygląda procedura rejestracji w tym przypadku?

jak nie masz umowy to w wydziae komunikacj pan/pani ci powie zebys przyniózł umowe z wtedy kiedy kupiłes w UK, to ze w uk nie ma umow to ich nie obchodzi - przynajmniej w moim wydz. kom.

pzdr

to ktoś się z tobą bawi w "kotka i myszkę". http://www.wydzial-komunikacji.081.pl/reje...-pojazdu,1.html

ponad to przekopałem kilka informacji z wydz. komunikacji i przepisów w tej sprawie. nigdzie nie jest powiedziane, że musisz przedstawić umowę kupna/ sprzedaży. musisz dostarczyć dokument stwierdzający ciebie jako właściciela pojazdu. więc każdy dowód rejestracyjny jest takim dokumentem jeśli widnieje na nim twoje nazwisko.

Edytowane przez jaroz

W moim wydziale komunikacji było to samo, koleś sie uparł że chce umowe kupna sprzedaży z poprzednim właścicielem,pomimo tego że w dowodzie rejestracyjnym angielskim było moje imie i nazwisko.Chciałem tylko motor przerejestrować na polskie numery.Bez umowy nie chciał mi w ogóle zarejestrować motoru.Musiałem załatwiać to po znajomości.Najgorzej jak sie trafi na urzędnika który myśli że on jest najważniejszy.

[...] to ze w uk nie ma umow to ich nie obchodzi

Znaczy sie ze jakbym chcial ten motocykl, swoj, zarejestrowac w Polsce to musza spisac " fikcyjna" umowe z nazwieskiem kolesia co mi sprzedal motor ??? ;)

Dziwna ta Polska ....

Jak NIE MA umowy to powinni to zaakceptowac :biggrin:

ISRA: 27062
SREU: 614

Ja kiedys dawno temu rejestrowalem w Polszy motocykl zarejestrowany w UK na mnie. I nikt zadnej umowy z poprzednim wlascicielem nie chcial. No bo skoro jest na mnie tam zarejestrowany, to po kiego hu*a im jakas stara umowa? Wedlug mnie jest to dzialanie niezgodne z prawem, no ale u nas kazdy Wydzial Komunikacji to sa pany- i tak naprawde robia co chca. W Poznaniu na przyklad jak masz wpisane w umowie "motocykl uszkodzony" to trzeba robic dwa przeglady ;) Pierwszy to taki jak wszedzie, a potem drugi stwierdzajacy ze motocykl juz nie jest uszkodzony :biggrin: Kto dopuscil do takiej samowolki w tych urzedach-tego za jaja powinni powiesic,

Napisac fikcyjna umowę byłoby najprościej. Ja miałem troche gorzej, bo motor był kupiony z departamentu policji. I na takiej umowie pewnie potrzebne by były jakies pieczątki tego departamentu. Napisałem takie oświadczenie od kogo kupiłem ten motor i że wszystkie dane zawarte w dowodzie rejestracyjnym są prawdziwe. Dopiero wtedy przeszło.