pikus91 Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 U mnie w rs wymienialem tlok i wbijalem tuleje, sprawdzalem luz na korbie i nie bylo. Wiec te silniki tak chodza. Kubus2905 slyszales kiedys jak chodzi silnik rotaxa 123? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubus2905 Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 slyszalem chodził tak samo i po niecalym mies skonczło sie lozysko na korbowodzie po naprawie pukanie bylo mniejsze ale nadal slyszalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuleY Opublikowano 7 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 a ja skapnąłem się że to jednak sprzęgło mi tak stuka. Co prawda przy magnecie też słychać stukanie, ale potęgowało je sprzęgło i dlatego myślałem że to przy korbie jest coś nie tak. Wysłuchałem kilka rotaxów i każdy tak stuka. Pojeżdżę jeszcze ten tydzień i rozbiorę pokrywę sprzęgła bo czuje się jakbym 2 kołowym traktorem jechał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herki Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 a spróbuj wcisnąć sprzęgło bo w mojej to głośno słychać tylko wtedy jak nie wciskam sprzęgła a potem to ustaje i przy dodaniu obrotow tez to zanika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuleY Opublikowano 7 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 mam identycznie - to chyba 2 łożyska igiełkowe sprzęgła tak zawodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herki Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 nie ja pytałem się mechanika i on mowie ze stukanie sprzęgła to jest normalne w aprilce z tym silnikiem i tego nie da się w żaden sposób wyregulować;];] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi