Domel Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 również tak uważam, ale podobno producent oleju twierdzi,że 1:100, stąd moje zdziwienie i pytanie do osób stosujących...Producent chyba zawsze pisze że mieszanka np 1:100 chyba że producent silnika zaleca inną proporcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzpower Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Własnie jeżeli producent silnika nie zaleca inaczej. A teraz powie mi ktoś ile lać do rd 350 (wywalony dozownik). Lałem 1:50 i jakoś szybko temperatura wzrastała, mała chłodnica dwa garki brak wentylatora. Teraz leje 1:40 i jest lepiej ale prawie wcale nie dymi. A zauważyłem że dwucylindrowe rd ze sprawnymi dozownikami dymią jak parowozy. I już nie wiem teraz ile lać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi