Vatzeque Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Założyłem nowe przewody no i kur*a ustrojstwo jest skonstruowane ażeby obejść trójnik.Jak je puszczę luzem to tak się wyginają, że lewy haczy o sygnał dźwiękowy, to prawy ociera o lagę.jNarazie mam je oba spięte platikowym paskiem do wiązek kabli, ale nie jest perfekt, bo przewody się przemieszczają gdy kręcę kierownicą.Może ktoś z Was wpadł na genialny/prosty sposób jak je efektywnie "uspokoić"? Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 sam ostatnio bawiłem się w to u siebie po wymianie łożyska główki ramy i stwierdziłem, że nie da się tak by było idealnie. walka z wiatrakami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Nowe przewody są zbyt elastyczne więć będą się same układać gdzie chcę. Pojeździj tak trochę z tymi opaskami a przewody powinny się odkształcic na stałe i wtedy zdejmiesz opaski. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Numberuno Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Ja swoje oploty przymocowałem taśmą izolacyjną do lag, tyle że mam Upside-down i dobrze to działa Już mi przez pierwszą warstwę lakiery na błotniku sie przetarły. A teraz jest ok, i tak juz zostawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motobandyta Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 sprawa nie jest zbyt skomplikowana - na blotniku masz miejsca na orginale mocowanie przewodów same mocowania mają zapewne zbyt dużą średnice do nowych przewodów więc możesz poszukać kawałka rurki gumowej grubościennej i zastosować ją jako "redukcja" do uchwytów lub dorobić uchwyty z kawałka blachy, podobnie możesz dorobić uchwyt na dwa przewody i przykręcić go w miejsce trójnika (w bandicie jest chyba gdzieś w okolicach dolnej półki). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Przewody oczywiście poprowadziłem w uchwytach na lagach, ale na wysokości od uszczelniaczy do dolnej półki jest mały sajgon. Coś jeszcze pomyślę. Narazie dam sobie spokój, bo tak namiętnie układałem kable, że się śruba przy pompie poluzowała i była operacja odpowietrzania. Na razie mam dość :clap: Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi