WLD_Wlodi Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Witam . Zamierzam kupić takie buty:http://www.ridersdiscount.com/offroad-gear...s-men/13867.phpZ USA(podane w linku) i mam takie rozmiary do wyboru:5 US6 US7 US. Troche mi się to nie zgadza, bo myślałem że 13 US odpowiada 46 EU. Jak to jest z tymi rozmiarami? Jakie to są rozmiary na EU? Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shipp Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Weź pod uwagę, że w Ameryce jest Wielka Stopa... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 26 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Weź pod uwagę, że w Ameryce jest Wielka Stopa... :)Nie no, pytam poważnie :crossy: Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shipp Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zobacz tutaj: http://www.lumpeksy.pl/tabela-rozmiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Edie Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 to wszystko zalezy od firmy, sam mam spora stopke (48) i kazda firma ma inny przelicznik.dla przykladu: raz jak kupowalem buty jednej firmy przymierzalem 48 1\3 i byly za male, a kupilem 47 innej firmy i ten sam typ buta. Jesli masz mozliwosc przymierzyc w Polsce taki bucik to przymierz i bedziesz wiedzial, albo sprawdz jaka jest dl. wkladki, na aukcjach czesto sie to podaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptasio Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Rozmiar buta 38-39 – Rozmiar 7Rozmiar Nogi 39,5-40,5 – Rozmiar 8Rozmiar nogi 41-42 – Rozmiar 9Rozmiar buta 42-43 - Rozmiar 10Rozmiar buta 43.5-44 - Rozmiar 11Rozmiar buta 44.5-45 - Rozmiar 12Rozmiar buta 45.5-46 - Rozmiar 13Rozmiar buta 47-48 - Rozmiar 14nie można się do końca sugerować się tymi numerami. Z tym różnie bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maderick Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 rozmiary jak rozmiary ale ceny szokująco niskie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 U mnie us14 = eur 49,5 (tak napisane jest na metce i to prawda). Normalnie mam 13 czyli 48 i us 13 powinno działać ale nie miałem jak przymierzyć. Sugerowałem się informacjami z innych aukcji bo w niektórych był podane rozmiary i eur i us i długość wkładki. Niestety nie trafiłem. U nich jedne firmy mają skale przesuniętą po prostu o jeden nr, inne mają tak samo a jeszcze inne mają wspólny nr 12 albo 13 ale różnica jednego ich numeru jest większa niż u nas i skala się rozjeżdża. Jedyna pewna metoda to przymiarka konkretnego modelu albo przynajmniej konkretnej marki. Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 26 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 rozmiary jak rozmiary ale ceny szokująco niskie :biggrin: No nie wiem czy aż tak szokująco niskie jak na stany. Napisalem maila do gościa o długość wkładki, także rano będe wszystko wiedział . Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@ca Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 No nie wiem czy aż tak szokująco niskie jak na stany. Napisalem maila do gościa o długość wkładki, także rano będe wszystko wiedział . Sidi mają w bycie tą wszywkę z numerem i tam są wszelkie możliwe numeracje. Jakoś nie chce mi się wierzyć że alpiny tego nie mają ... może warto byłoby podjechać do sklepu albo przedzwonić do jakiegoś dealera ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tas Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 kurtkę czy inne rzeczy można jeszcze kupić bez przymiarki, ale z butami to już troszkę inna bajka. Najlepiej poszukaj w sklepach takich butów, albo chociaż tego producenta, i przymierz, często numeracja bardzo się różni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi