Tasior Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Witam!!! Moj problem jest następujący: Ciągle rozładowywuje mi sie akumulator (nowka sztuka)jak jest w pełni naładowany to starcza tak na 2 -3 godziny jazdy. Z tego co zauwazyłem jakieś tam ładowanie ma bo jak odłączyłem regulator to światła przygasły i nie miał juz wcale ładowania. Kiedy wszystko jest podłączone i dodam lekko gazu to światła minimalnie sie rozjaśniają. Kiedy jade szczegolnie z większą prędkością to akumulator siada szybciej niz na postoju. I tu pytanie do was czego to moze być wina regulatora czy magneta. Z tego co zauwazyłem regulator nie ma zadnej śrubki czy pokrętła do ustawiania. wymyślcie coś bo to ciągłe ładowanie mnie dobija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrusgsx Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Witam!!! Moj problem jest następujący: Ciągle rozładowywuje mi sie akumulator (nowka sztuka)jak jest w pełni naładowany to starcza tak na 2 -3 godziny jazdy. Z tego co zauwazyłem jakieś tam ładowanie ma bo jak odłączyłem regulator to światła przygasły i nie miał juz wcale ładowania. Kiedy wszystko jest podłączone i dodam lekko gazu to światła minimalnie sie rozjaśniają. Kiedy jade szczegolnie z większą prędkością to akumulator siada szybciej niz na postoju. I tu pytanie do was czego to moze być wina regulatora czy magneta. Z tego co zauwazyłem regulator nie ma zadnej śrubki czy pokrętła do ustawiania. wymyślcie coś bo to ciągłe ładowanie mnie dobija Podstawowa sprawa to pomiar napięcia ładowania na wolnych oraz wysokich obrotach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasior Opublikowano 10 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 No to postaram sie załatwić jakiś miernik i pomierzyć to napięcie ale skoro i tak nie ma regulacji to nie będe mogl tego zmienić nawet gdy będie za małe (a napewno jest) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motowojtas Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 miałem podobny problem w mbx i podobno cos sie spaliło (cewka?) miałem to naprawiać ale sprzedałem motor... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi