Swirus Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Witam ! Dzis sobie jade droga elegancko 70km/h po pieknej szerokiej drodze o nawierzchni rzadko spotykanej na naszych drogach.... za mna z 6 samochodow , przedemna jeden a dalej wolne.. to daje kierunek lusterko i siup wyprzedzam.... 120km/h wyprzedzilem i zwalniam a tu patrze w lusterko i czerwone mondeo :biggrin: zwalniam jeszcze bardziej zeby zbic szybkosc... mija 2 s jak jada za mna i wlaczaja koguty... zjezdzam na bok i dalej wszystko jasne.... 500zł i 10 pkt. karnych :lapad: I mam takie pytanie bo motor ktorym jechalem jest zarejestrowany na mnie i na ojca czyli na wspolwlasciciela...Ja oczywiscie mam 18 lat , nie zarabiam , chodze do sql i jestem na utrzymaniu rodzicow...Czy jakbym nie zaplacil mandatu bo poprostu nie mam z czego to jakby sie dalej potoczyla sprawa... dajmy na to ze skarbowka by przyszla ale na mnie nic nie jest zapisane oprocz tego motoru... czy wtedy skarbowka by sciagala od wspolwlasciciela kase??jak by to dalej sie potoczylo... bo wiem ze mandat po 3 latach jest nie wazny... czy pisac jakies odwolanie, bo wtedy tylko przekroczylem predkosc przy wyprzedzaniu... ?? znalazl sie ktos moze w takiej sytuacji... Chodzi mi zeby tak zrobic aby nie zaplacic mandatu ... :buttrock: :) Dzieki z gory!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moonraker Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 A co uważasz że nie zasłużyłeś? :banghead: Raczej nie ma znaczenia na kogo jest zarejestrowany motocykl na którym popełniłeś wykroczenie. Skoro się uczysz to jesteś na utrzymaniu rodziców i pójdą do nich po kasę a raczej US weźmie sobie z PIT,a. No chyba że starzy cię wydziedziczyli wtedy komornik zainteresuje sie twoim majątkiem i nie będzie go interesowało że połowa moro jest tatusia (bo to już jak by tatusia problem nie jego z kim wchodzi w spółki) on żyje ze ściągania kasy. Na przedawnienie raczej nie licz. Co do odwołanie to teraz chyba po herbacie już, mogłeś nie przyjmować mandatu i iść do sądu grodzkiego. Ale sąd tylko podtrzymuje lub odwołuje decyzje policjanta bez wnikania w punkty i wysokość mandatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi