Gość koval3a Opublikowano 6 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2004 Cześć. Czy uważacie, że motocykle takie jak Suzuki DL 1000 V-strom nadają się dla początkujących?? Jeżeli nie to co polecacie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mimo_ck Opublikowano 6 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2004 Czy to jest głupie pytanie??????Jeśli nie to kto mnie z błędu wyprowadzi???????? 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość koval3a Opublikowano 6 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2004 Tak to jest głupie pytanie!! Jeżeli łaskawie możesz to odpowiedz na nie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość koval3a Opublikowano 6 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2004 Sorry no ale wiecie jestem zarąbiście początkujący i serio mam jeszcze małe pojęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 6 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2004 Joł joł, nie kłucić się mi tu tylko odpowiadać na pytania mojego kumpla!!!Do diaska! :smile2: Moim zdaniem ten motor ma za dużą pojemność jak dla początkującego, wiem Koval że ty lecisz za mocą i KM no i wyglądem też ale te pierwsze kryteria nie mogą być dla Ciebie priorytetowe. Ale zresztą co ja tam wiem o motorach, sam jeszcze nie potrafie :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ario Opublikowano 6 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2004 zdecydowanie za duzo :!: ja jestem zwolennikiem pojemności startowej rzędu 500-600 ccm - to oczywiście zależy jeszcze od wieku i gabarytów, ale 1000 to zdecydowanie za wysokie progi acha co polecam? nakedy, nakedy i jeszcze raz nakedy :):):D:D XJ 600 ponad wszystko ;) a tak poważnie to XJta to poezja na początek, GSik albo ER-5, zresztą temat jest megastary więc znajdziesz coś też w archiwum pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawrzyn15 Opublikowano 6 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2004 oczywiscie ze za duzo...DL jest duzym i mocnym motocyklem...lepszy bedzie tak jak napisal Ario - Gs, Er5 albo CB500..jelsi oczywiscie ma to byc naked:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamWo Opublikowano 7 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2004 Jesli podoba Ci sie ten motocykl od 2004 roku bedzie produkowanej w mniejszej wersji silnikowej to znaczy 650 cm3.Uwazam ze taki motocykl bedzie dla Ciebie ok, popieram tez zastanownienie sie nad uzywanym sprzetem jako pierwsze moto.Bez gleb sie nie obejdzie, a wyobraz sobie jaka bedziesz mial mine jak porysujesz nowiutki motocykl za ciezka kase.Proponuje gs500 albo xj600 uzywany , na nim pouczyc sie i na przyszly sezon cos wiekszego i nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość koval3a Opublikowano 7 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2004 Dzięki za rady - wezmę je sobie do serca ;) W sumie zastanawiam się nad XJ, ale z owiewką - jakoś tak bardziej mnie kręci:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ario Opublikowano 7 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2004 weźpod uwagę, że koszty ewentualnej naprawy po glebie będą dużo większe niż N'ki, owiewka z reflektorem to może być nawet coś koło 1k jeżeli nie więcej.bierz golasa pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jac Opublikowano 8 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2004 Sorry no ale wiecie jestem zarąbiście początkujący i serio mam jeszcze małe pojęcie. Nie da sie ukryc, ze zbyt duzo mocy miedzy nogami na poczatku kariery motocyklowej nie pomaga. Wiec zdecydowanie proponuje to co przedmowcy, czyli cos ok. 500 - 600 cm3 lub ciut wiecej jezeli masz easy riderowskie zaciecie ;) . Poniewaz Twoje pytanie dotyczylo turystycznego moto, rozumiem ze i takie bedzie przeznaczenie tego sprzeta ktory w koncu kupisz :?: . Osobiscie wiec polecam raczej sprzeta uzywanego na poczatek, np. xj600 (jak Ario slusznie polecal) a nie np. cb500, chociazby z powodu slabych hamulcow hondy w tym modelu, a przede wszystkim mniejszej wielkosci motocykla. A czy z owiewkami czy bez, to jezeli zamierzasz jezdzic gdzies dalej to wez z owiewkami, tylko zamontuj gmol - przyda sie.A tak przy okazji warto sie zastanowic nad jakims pseudo-enduro, czyli taki bardziej podroznym sprzetem niz terenowym w rodzaju transalpa czy innej tenery lub kle. Pozostaje jeszcze drobna kwestia kaski :?.pozdrawiamJac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi