pepomz Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 witam mam problem z dominatorem 650 mianowicie nie wiem czemu ale jest znaczny ubytek oleju w silniku nie wiem czym to jest spowodowane raczej nie spalaniem go, poniewaz nie czuc spalonego oleju ani nie kopci na nieprzyjemny kolor.a jednak olej w silniku ubywa po zmianie oleju a do silnika wlałem 1950 ml , zmieniłem rowniez filtr oleju. i po przejechaniu ok 200 km poziom spadł do zera . dokonałem ogledzin całego silnika i nigdzie nie zlokalizowałem zadnego wycieku oleju. a moze poprostu zalałem go za mało?? i jeszcze pytanie kiedy sprawdza sie stan oleju w silniku? na rozgrzanym silniku po trasie czy np na zimnym moto przed odpaleniem? za pomoc z gory dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 2L to napewno malo , po drugie masz "sucha miske" wiesz jak sie tam sprawdza olej ? Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Jesli masz sucha miske olejowa to sprawdz w taki sposob. Wracasz z jazdy stawiasz do pionu wykrecasz bagnet czyscisz go i wsadzasz i wtedy dopiero powinno ci pokazac prawidlowy poziom.W serwisowce od dr350 (sucha miska olejowa) pisze tak zeby: zimny silnik odpalam na 3min chodzi na wolnych obrotach, gasze, stawiam do pionu i sprawdzam dopiero poziom, raz jest ok a raz nie. Ja preferuje ten pierwszy sposob. Sciagnij sobie serwisowke do dominatora i tam powinno pisac w jaki sposob masz sprawdzic poziom oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi