otoyama Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Witajcie. Mam problem natury technicznej w mojej FZR 600 92'.. chodzi mianowicie o przednie teleskopy które są zbyt miekkie ze wzgledu na wyciek oleju w jednej z goleni(lewa). Nie tak dawno wymieniałem uszczelniacze i najprawdopodobniej wyciekł z niej cały zawarty olej. przy ostrzejszej jeździe motocykl jest niestabilny z racji miękkiego resorowania i dobijania przodu podczas nierówności. Słyszałem że montuja prawdopodobnie twardsze sprężyny by zawieszenie było bardzioej progresywne? Podpowiedzcie co moge zrobic w tej sytuacji jak i ewentualnie gdzie można by taką zamiane wykonac?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babyy Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Usun nieszczelnosc zawieszenia i zalej dobrym olejem 10W lub 15W i powinno byc dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Usun nieszczelnosc zawieszenia i zalej dobrym olejem 10W lub 15W i powinno byc dobrze 20W Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi