Skocz do zawartości

i znowu motocykliści winni

Rekomendowane odpowiedzi

A artykule czytamy "..samochód WYKRĘCAŁ w ulicę....." ALe co wykręcał? Śrubki od radia? Wykręcał dzwignię ręcznego? A może wykręcał silnik do końca? Aha....więc to samochód pędził bo wykręcał obrotomierz do czerwonego pola...a to aż 6 tys RPM...buhahaha. moja SHL M11 więcej kręci.....no i 200 na kole leci.... :icon_rolleyes: :biggrin:

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.

odpaliłem znowu link który podałem i rozumiem twoje wzburzenie.

jednak gdy wklejałem go wczoraj rano tytuł artykułu brzmiał "Motocykliści szaleją"

swoją drogą ciekawe... co jutro przeczytamy pod tym linkiem

Standardowa praktyka. Wrzucają tytuł bez treści ale z dużym ładunkiem emocji - taki kliknie ileś tam tysięcy internautów żeby się dowiedzieć kto szaleje jak szaleje itp. Banery reklamowe nastukają kasy dla gazeta.pl i jest git. Potem tytuł "3 wypadki motocyklistów. 1 osoba nie żyje" mówi w zasadzie wszystko i bez sensacji, więc po co otwierać. A że sprawa trąci tanią sensacją i jest nierzetelnie to już szczegół. No ale redaktorzy Gazety swoje medium nazywają opiniotwórczym a o Fakcie czy SE mówią tabloidy. Właśnie widać :P .

zginął człowiek i to jest przykre

pytanie jednak na ile sam się do tego przyczynił?

okoliczności jakie podaje Kalion wskazują jednak na spory współudział

mam spory szacunek do motocyklistów, którzy mają dobrze opanowany motocykl i umiejętność jazdy ale ulica to nie jest miejsce do popisywania się

będąc nawet najlepszym z najlepszych nie jest się w stanie przewidzieć wszystkiego a zwłaszcza nieprzewidywalności innych uczestników

(ekhm... tak mie przypomniała sytuacja sprzed dwóch dni jak dwa scigi ruszyly spod swiateł a nastepne 500m pojechały na jednym kole... szacunek za opanowanie motocykla ale wkurw za stwarzanie zagrożenia)

Edytowane przez marcinn72

CZ 175 '1961 -> Honda VT600c '1999 -> BMW F650GS