Arni Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 (edytowane) Witam. Wczoraj wyszła na jaw tragiczna prawda - przy okazji czyszczenia gaźników, odkryłem ze miałem swoja vtr zdławioną do 72kW/97KM. W króćcach ssacych były zamontowane kryzy, które zmniejszały swiatło wlotu do cylindra o mw. 1/4. Do tej pory v-max to było rozbujanie jej do 250 i definitywny koniec, ponadto przy ostrej jezdzie paliła 10l równe. Wczoraj zaraz po wyjeciu tych kryz (dysze i cała reszta wg. katalogu fabrycznego jest taka sama jak w wersji odblokowanej) pojechalem potestowac. Bez problemu dało sie trzymac 260, do tych 240 zbierała sie teraz płynnie, po całym dniu spalanie wyszło 9l po dosc agresywnej jezdzie. A teraz pytanie - gdzie w VTR podłancza sie wakuometry? Wstępnie szukałem tego miejsca, ale nie bardzo mam koncepcje gdzie je wpiąc ( w GS było prosto - zaznaczone miejsce i juz) a tu niebardzo wiem). poki co moto trzyma rowne wolne obroty, wkreca sie bez zadnych przeszkód, nie ma dziur w obrotach i silnik jest wyraźnie żywszy. Wiec pozornie chodzi dobrze, ale wole to wyregulowac. Za podpowiedzi dzięki :] PS. podane predkosci sa licznikowe. Edytowane 18 Maja 2008 przez Arni GS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi