jwpseba Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Podobny temat mial miejsce w tym dziale i znikl :D wydaje mi sie potrzebny gdyż nie brakuje roznych smieci lub bezwartosciowych bubli w tym sklepie :crossy: oto przyklad :rollland --- KONCOWKI KIEROWNICY - ROZNE RODZAJE - OKAZJAkoncowki sie nie trzymaja bo guma na nich wkreca sie w sruby, ktore przez to traca gwintkoles nie reaguje na jakiekolwiek próby zwrotu na gwarancji - szkoda bo chcialem sprawe normalnie zalatwićpozdrawiam seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Podobny temat mial miejsce w tym dziale i znikl :icon_razz: wydaje mi sie potrzebny gdyż nie brakuje roznych smieci lub bezwartosciowych bubli w tym sklepie :biggrin: oto przyklad :rollland --- KONCOWKI KIEROWNICY - ROZNE RODZAJE - OKAZJAkoncowki sie nie trzymaja bo guma na nich wkreca sie w sruby, ktore przez to traca gwintkoles nie reaguje na jakiekolwiek próby zwrotu na gwarancji - szkoda bo chcialem sprawe normalnie zalatwićpozdrawiam seba A czego Ty oczekujesz za 25 zl ? Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raio Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Nawet jakby sprzedawali to za 1PLN mam prawo oczekiwać, że to co mi sprzedali będzie działać prawidłowo, chyba że napisane zostało w aukcji że towar uszkodzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 (edytowane) Nawet jakby sprzedawali to za 1PLN mam prawo oczekiwać, że to co mi sprzedali będzie działać prawidłowo, chyba że napisane zostało w aukcji że towar uszkodzony. Towar kiepskiej (chinskiej) jakosci to co innego niz uszkodzony... Edytowane 8 Maja 2008 przez RaY Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwpseba Opublikowano 8 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 (edytowane) nie każdy spi na worku z kasą lub ma dzianych starych :bigrazz: btw - nie kupilem najtanszych ! Edytowane 8 Maja 2008 przez jwpseba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Sam widzisz ze jak bys kupil cos firmowego to bys to mial a tak musisz znowu kupic... i tak w kolko. W sumie wyjdzie podobna suma. Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raio Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Towar kiepskiej (chinskiej) jakosci to co innego niz uszkodzony... Czytaj ze zrozumieniem. Właśnie o to chodzi gość sprzedaje rzeczy jako nieuszkodzone i nic mnie nie obchodzi że to chińszczyzna. Jego psim obowiązkiem jest sprzedawać rzeczy działające prawidłowo, a jeżeli są zepsute to wymiana na nowe, zwrot kasy lub naprawa. Nauczcie się wreszcie biznesmeni w białych skarpetkach, że sprzedając na allegro masz takie same a nawet większe obowiązki jak sprzedając coś w normalnym sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwpseba Opublikowano 8 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 :biggrin: - gwrancja :wink: rzecz swieta, czy to jest motocykl czy tylko koncowka ! chodzilo mi w tym temacie zeby pokazac takich gosci i zeby nikt nie powtorzyl tych bledow :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro00 Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 A co powiecie na kolesia, który wystawia na aukcji moto warte 40pare tys, ale nie wiedzieć dlaczego nie ustawia ceny minimalnej, a po zakończeniu aukcji okazuje się, że ten sam gość nie chce oddać tego moto za wylicytowaną kwotę tu akurat 16k, a na dodatek zachowuje się agresywnie jak ranne zwierzę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mizc Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 A co powiecie na kolesia, który wystawia na aukcji moto warte 40pare tys, ale nie wiedzieć dlaczego nie ustawia ceny minimalnej, a po zakończeniu aukcji okazuje się, że ten sam gość nie chce oddać tego moto za wylicytowaną kwotę tu akurat 16k, a na dodatek zachowuje się agresywnie jak ranne zwierzę!!Do sądu z nim. Przecież były już w Polsce takie sprawy i sprzedający musieli po taniości oddawać pojazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian44 Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 do sądu za 25zł to sie nie opłaci nawet :icon_eek: Lepiej wystawic poządnego negatywa do tego ogłoscic go na kilku forum jako nie uczciwego allegrowicza i tyle :)Mam nadzieje ze sprawdziłes czy nie wyjechał na jakąś dłuższa majówke bo ja juz taką sytacje miałem, a juz sie bałem ze straciłem 450zł... co to był za stres ... dobrze ze to były tylko jego wakacje a nie jakis wybryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro00 Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 (edytowane) "Do sądu z nim. Przecież były już w Polsce takie sprawy i sprzedający musieli po taniości oddawać pojazdy." Zgadza się i prawdopodobnie tak to się właśnie skończy! Ale chciałem o tym gościu raczej niż o samej sytuacji. Wiec ten sprzedawca tuż po zakończeni aukcji zamiast dzwonić to tego, który ją wygrał i starać sie grzecznie wytłumaczyć, że zaszła pomyłka i jest mu strasznie głupio z tego powodu i może się jakoś dogadamy... to on nic. A gdy wygrywający aukcję zadzwonił do niego w sprawie dogadania szczegółów, to go wyśmiał, powiedział, że sobie chyba żarty urządza, przedmiotu aukcji za te pieniądze w życiu nie dostanie i w ogóle z gówniarzem sie zadawał nie będzie (kupujący lat trzydzieści kilka), a dzień późnej jak gdyby nigdy nic aukcję z tym przedmiotem wystawił jeszcze raz! Edytowane 8 Maja 2008 przez daro00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwpseba Opublikowano 8 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Moze sie bede powtarzal, ale tooo jest na prawde zmrol :crossy: Czasami czlowiek podchodzi do sparwy po ludzku a tu okazuje sie, ze bez kija nie da rady :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 puki co aż takich złych wspomnień z allegro nie mam... puki co to tylko urzywi kupując które niby nie miały nosić śladów użytkowania, były ślady rużnorakie... ale żeby mi ktoś konkretnego bubla sprzedał, to nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwpseba Opublikowano 9 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 (edytowane) Wystawilem kolesiowi negatywa - to moj pierwszy i mam nadzieje ze ostatni :icon_question: zobaczcie co mi ten baran napisal:"NAPRAWDE NIE WIEM W CZYM RZECZ.ZAMONTOWANIE KONCOWEK TO TAK BANALNA OPERACJA,ZE CHYBA TYLKO OSOBA ZE SLABA ZNAJOMOSCIA OBSLUGI SRUBOKRETA MOZE MIEC PROBLEM.BYC MOZE KLIENT MIAL NIETYPOWA KIEROWNICE,ALE MOGL ZADZWONIC.MOZE MOGLIBYSMY COS PODPOWIEDZIEC" mialem z nim dojsc do porozumienia bo sie nagle odezwal, ale po takich tekstach to mam go w pupce :bigrazz: Edytowane 9 Maja 2008 przez jwpseba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi