Kubrick Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Bo ja wiem. Chopperek to w końcu chopperek, a jak sam powiedział, chciałby mimo wszystko poznać budowę motocykla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistrz kierownicy Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zastanawiam się nad kupnem pierwszego motocykla. Zawęziłem wybór do dwóch modeli. Oto linki do oferty producenta: Argumenty którymi się kieruję to: - nowy towar na gwarancji, - częste drobne usterki występujące w tym modelu, które pozwolą mi poznać budowę motocykla (hehe - usterki jako zaleta... Mam nadzieję że będa to tylko DROBNE usterki...) - cena (zwłaszcza przy modelu R 150) - niby rodzima firma... w zeszłym sezonie miałem ten sam problem dzień w pracy zaczynałem od czytania forum :) przeważały dwie opinie... osób zadowolonych lub niezadowolonych byłem zdecydowany kupić, akceptując wszystkie niebezpieczeństwa jaki ten zakup mógłby nieść ze sobą chciałem jeździć a przy okazji uczyć się budowy i naprawy...w lato przejechałem się na Virago potem na DS 650 i...przeszło mi :cool: dołożyłem trochę i teraz tylko śmigam :) budowy póki co nie uczę za to się mam czas na inne rzeczy :bigrazz: :) decyzję zost Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubrick Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 No ale tu chodzi też o cene, zwlaszcze ze On napisal o 150, czyli ze nie ma zbyt duzo kasy. Wiem, wiem, można doskladac.... ale nie kazdy moze doskladac, albo nie kazdy moze czekac. :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luca Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 ,,dołożyłem trochę i teraz tylko śmigam" Ładne mi trochę, w stosunku do Rometa R150 to chyba conajmniej x3.Jak bym miał taką trochę to też bym Drag Starem Classic śmigał :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistrz kierownicy Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 ,,dołożyłem trochę i teraz tylko śmigam" Ładne mi trochę, w stosunku do Rometa R150 to chyba conajmniej x3.Jak bym miał taką trochę to też bym Drag Starem Classic śmigał :D od razu x3trochę czasu to trwało zacisnąłem pasa, odpuściłem (z bólem serca) sezonliczyłem, kombinowałem, szukałem (również za oceanem)i pewnego dnia udało się :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qklux Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Cześć! Mam pytanie czy ktoś miał może styczność z Rometem r250v? Interesuje mnie czy jest wart on tych pieniędzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubrick Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Tak, ja mialam. Teraz jezdze na 150, ale moi znajomi maja 250 zwykle i chyba dwoch ma V-kę. I wiem, ze wystepuje tutaj jako obronca chinczykow, ale ja uwazam ze warto. Bo motorek jest naprawde spoko, i nie rozlatuje sie, wbrew powszechnej opinii, przy kazdym zapalaniu go. :icon_mrgreen: Dyskusje na temat chinskie-niechinskie znajdziesz w tym samym dziale. Ale moze wypowie sie jeszcze ktos, kto jezdzi na tym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luca Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Cześć! Mam pytanie czy ktoś miał może styczność z Rometem r250v? Interesuje mnie czy jest wart on tych pieniędzy?Jak dla mnie to R250V za 12 tyś to trochę dużo i jak do tej pory nie znam nikogo kto by tym śmigał.Za tą kasę to już mozna kupić nowego Lifana z silnikiem V400, większa moc i osiagi, nie mówiąc już o sporym wyborze używanej japonii za 12tyś.Za 8tyś ten motocykl to było by pewnie warto ale za 12 to nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lefthandy Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Cześć! Mam pytanie czy ktoś miał może styczność z Rometem r250v? Interesuje mnie czy jest wart on tych pieniędzy? Według mnie -nie. Staraj się zbić cenę. Za 6500zł są Hyosungi Aquila 250 alias Junak Millenium z 2004 z jakimś śmiesznym przebiegiem, a silniczek mają o wiele mocniejszy bo 30 koników no i wygląd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubrick Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Oki, zgadzam sie, ze cena jest wywindowana, ale to przez silnik. Choc, gdyby CI sie udalo nieco zbic, to byloby niezle. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qklux Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 A jak wygląda sprawa z serwisem takich motorów jak Romet, Junak czy Hyosung? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lefthandy Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Tak jak ze wszystkim: nowy na gwarancji serwisujesz tam gdzie kupiłeś. A używki jak wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qklux Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 Pytam, ponieważ mam dylemat czy kupić nowego Rometa V i mieć go na gwarancji, czy paroletniego Junaka Millenium i martwić się jak coś padnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shipp Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 Pytam, ponieważ mam dylemat czy kupić nowego Rometa V i mieć go na gwarancji, czy paroletniego Junaka Millenium i martwić się jak coś padnie?Za 12 tys. można wyrwac niezłą Shadow albo Virago w segmencie do 1l. Po co pchac się w taki motocykl? Jak napisano wcześniej, 8-9 tys. to maksymalna cena, jaką jeszcze można zapłacic za taki motocykl, powyżej traci sens ekonomiczny. A gwarancja i serwis... lepiej miec bezawaryny motocykl bez gwarancji niż awaryjny na gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lefthandy Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 Też prawda. Zanim coś kupisz sprawdź serwisy i dostawców w twojej okolicy. Wtedy będziesz bardziej wiedział na co możesz sobie pozwolić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi