kornol Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 Witam, pisze z taką sprawą(szczerze to nie wiedziałem czy dać w podróże czy tu, ale tu może większy odzew będzie):Planuje i chciałbym w przyszłym tygodniu przy ładnej pogodzie wybrac sie z bratem może i z ojcem na przejażdzke tak ok 200km(łącznie z powrotem). Start z Jasła,ale teraz gdzie dalej, myslałem że może Solina, ale to troche oblatane :/ . Taki wyjazd żeby pojechać spokojnie 90-110 km/h po drodze zwiedzić jakieś fajne miejsca jakich dużo w naszych regionach. Jakieś fajne drogi- zakręty, serpentyny. Wyjazd byłby jednodniowy, ale wszystko spokojnie, bez pośpiechu :) Teraz zwracam się do was, czy ktoś mi może pomóc w tym temacie ? Nie wykluczona i zagranica, na przykład jakieś fajne miejsca na Słowacji ( nie mam daleko). Czekam na wasze propozycje :) bo ja niestety w temacie turystycznych wypadów nie mam w ogóle doświadczenia. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wokibart Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Mozesz osbie poleciec na Gorlice,Nowy Sacz, Zalew Roznowski,Zakliczyn, Wojnicz, Tarnow, Ciezkowice, przed Gromnikiem na Biecz i z BIecza do Jasla. Trasa jest ciekawa, bo sa na niej zakrety, jako takie widoczki (Zalew Roznowski,Ciezkowice- parking przy skalkach) i droga jest w wiekszosci OK. Szerokosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 5 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 a jakieś zabytki? z zakliczynem to mi sie kojarzy że jakby zamek jest czy coś? opatrze na mapa.szukacz trase, ale na nowy sącz to juz troche oblatana . a jakieś inne propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodman Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 a jakieś zabytki? z zakliczynem to mi sie kojarzy że jakby zamek jest czy coś? opatrze na mapa.szukacz trase, ale na nowy sącz to juz troche oblatana . a jakieś inne propozycje?Jasło> Grab i na Słowację (co prawda z 1km nie ma asfaltu ale da rade przejechać :) )> Bardejov>Stara Lubovna>Piwniczna>Muszyna>Grybów i na Jasło.Tak 250km wyjdzie w sam raz na sobotnie popołudnie. A zabytki? Na pewno coś po drodze będzie, żeby dupsko na 5 minut odpoczęło.Może w weekend też taką traskę walne. Pozdro.Piter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 5 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Jasło> Grab i na Słowację (co prawda z 1km nie ma asfaltu ale da rade przejechać )> Bardejov>Stara Lubovna>Piwniczna>Muszyna>Grybów i na Jasło.Tak 250km wyjdzie w sam raz na sobotnie popołudnie. A zabytki? Na pewno coś po drodze będzie, żeby dupsko na 5 minut odpoczęło.Może w weekend też taką traskę walne. Pozdro.Piter niom, w miare w miare, a co do weekandu to nie jedziesz 10-11 na zlot w gwoźnicy dolnej k. strzyżowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodman Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 niom, w miare w miare, a co do weekandu to nie jedziesz 10-11 na zlot w gwoźnicy dolnej k. strzyżowa ?Może w niedziele wpadne :D Piter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wokibart Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 a jakieś zabytki? z zakliczynem to mi sie kojarzy że jakby zamek jest czy coś? opatrze na mapa.szukacz trase, ale na nowy sącz to juz troche oblatana . a jakieś inne propozycje? Nic Ci nikt nie narzuca, pytales wiec Ci chcialem pomoc...... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wektor15 Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 A przepraszam , co to za zlocik w Gwoźnicy . Nic nie słyszałem , dajcie jakieś info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 6 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Nic Ci nikt nie narzuca, pytales wiec Ci chcialem pomoc...... :/ale bardzo dobrze. ja czekam cały czas na propozycje, wybiorę tą najlepszą :( za pomoc dzieki :biggrin: A przepraszam , co to za zlocik w Gwoźnicy . Nic nie słyszałem , dajcie jakieś info.0-11 Maja - Gwoźnica Dolna k/Niebylca - "Motocyklowisko"W programie parada, koncerty, różne zabawy i konkurencje. Ale jak i co dokładnie nie wiem, bo z byt duzej reklamy to ten zlot nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didymos Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Jasło> Grab i na Słowację (co prawda z 1km nie ma asfaltu ale da rade przejechać :biggrin: )> Bardejov>Stara Lubovna>Piwniczna>Muszyna>Grybów i na Jasło.Tak 250km wyjdzie w sam raz na sobotnie popołudnie. A zabytki? Na pewno coś po drodze będzie, żeby dupsko na 5 minut odpoczęło.Może w weekend też taką traskę walne. Pozdro.Piter a tam mozna smialo przejechac przez granicę (ktorej juz nie ma) grab (PL) --> Nizna Polianka (SK)Jest tam droga ??? piszesz ze nie ma asfaltu ale jest coś ubitego czy przez łąki ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodman Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 a tam mozna smialo przejechac przez granicę (ktorej juz nie ma) grab (PL) --> Nizna Polianka (SK)Jest tam droga ??? piszesz ze nie ma asfaltu ale jest coś ubitego czy przez łąki ;-)Od Krempnej do Garbiu jest asfalt nówka. Granicy nie ma bo jesteśmy w Schengen czyli nie ma już szlabanu który tam był. A od granicy do N.Polanki Słowacy jeszcze sie nie postarali w całość o asfalt i brakuje go na odcinku chyba jedno kilometrowym - ale przejechać się da bo jest ubite. Pozdro. Piter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didymos Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Od Krempnej do Garbiu jest asfalt nówka. Granicy nie ma bo jesteśmy w Schengen czyli nie ma już szlabanu który tam był. A od granicy do N.Polanki Słowacy jeszcze sie nie postarali w całość o asfalt i brakuje go na odcinku chyba jedno kilometrowym - ale przejechać się da bo jest ubite. Pozdro. PiterDzieki - w takim razie trzeba bedzie to w ktorys weekend przetestowac ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 9 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 eee no to żadnych nowych propozycji? Myślałem że temat się przyda i nie tylko dla mnie a tu mało coś tych opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 14 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 niom, skruciłem troche opcje bodman-a i już planowałem wyjazd ale mam wyciek spod filtra oleju, patrze a tam zerwany gwint nie na śrubie a w środku w deklu, silnik już rozebrany, teraz gwintowanie jeśli da rade, jak nie to spawanie... a szkoda gadać. A trasa by sie skruciła tak że w miejscowości Tarnow za Bardejovem jest przejazd obok miasta Kurov do Muszynki , stamtad do Krynicy i wtedy do domu :wink: Teraz tylko moto naprawić..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi