unkes Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Witam! Przymierzam się do zakupu ZX6R '98. Wszystko ładnie pięknie, rama oki, silnik oki, lakier oki, ale jest jedno ale :) Właściciel mówi, że silnik czasem gaśnie jak się jedzie na równych obrotach (np. ze stałą prędkością). Jednak nie zawsze się tak dzieje. Wg niego gaźniki są do regulacji i będzie ok, ale raczej mu nie wierzę. Moto ma zamontowany immobilizer i alarm, myślę że może coś być przez to pogrzebane z prądami i stąd ten problem. Czy ktoś z was już się spotkał z takim przypadkiem? Co to może być? Ładować się w ten sprzęt czy sobie odpuścić? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian44 Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 (edytowane) Z prądmi nie ma tak łatwo. Choc jesli masz kumpla czy znajomego co sie troche zna to nie powinno byc kłopotów. Jesli cena jest przystepna to mozna spróbowć, chodzby sie przejechac na tej kawie i zobaczyc czy gasnie co kawałek czy po prostu moze jest to spowodowane wybojami (moj kolega mial takie cos w gs) mniej wiecej podobnego, moto gasło jak trafiło na dziure lub wypukłość. Cos niełączyło... Zapytaj sie go czy gasnie nawet jak stoji w miejscu na wolnych obrotach.. Czy tylko podczas jazdy na biegu Edytowane 1 Maja 2008 przez adrian44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unkes Opublikowano 1 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 No właśnie nie wiem czy to prądy - takie moje przypuszczenie :crossy: Moto nie gaśnie na postoju, w czasie jazdy próbnej też nie zdechł. Podobno gaśnie jak się jedzie na równych obrotach, przynajmniej tak gościa zrozumiałem. Jeszcze jutro zadzwonię do niego i go pomęczę dokładnie o objawy. W sumie dziwne to bo silnik raczej dobrze chodzi, przy wkręcaniu słychać tylko szum ze środka. Ale naprawdę synchronizacja gaźników by mu się przydała :) Czy jest możliwe że to coś z gaźnikami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek_gutowski Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Czesc Moze chodzilo o to ze gasnie na nierownosciach ;-]. Jezeli tak sie dzieje przyczyna moze byc prozaiczna, tzn. masz w nozce taki czujnik, ktory odlacza zaplon silnika kiedy nozka zostaje rozlozona a zapiety jest bieg. Jezeli nozka "lata" podczas jazdy to na wyboju moze tak "poleciec" ze spowoduje to odlaczenioe zaplonu przez czujnik. Przyjzyj sie nozce.... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian44 Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Dokładnie jesli chodzi o nózke to tez miałem parodie ze zapinałem bieg a moto gasnie... Okazalo sie ze to nózka nie domykała (nie wiem jak inne moto ale moja cb ma kontrolke i inaczej moto gasnie) Wyczyscilem tą kostke gdzie przewód szedł od nózki i jest ok :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi