tajnos Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 witam mam pytanko zgubilem dowod od moto i o.c ale mam karte pojazdu czy moge chwilowo na tym posmigac czy nie? i jakie koszta sa z odbiorem nowego dowodu? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Słońce Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 (edytowane) Na 100% nie możesz jeżdzić bez dowodu rej. bo masz tam wklepany np.przegląd i tak samo z OC. Za brak OC i dowodu mogą Tobie odholować moto na praking policyjny itp.Idź zgłoś fakt zgubienia dokumentów na polcje i wyrób duplikat Pozdrawiam Edytowane 1 Maja 2008 przez Słońce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tajnos Opublikowano 1 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 o masz to i jeszcze na policje trzeba isc , jak sam tam zajde i sie zglosze to mnie moga nie wypuscic szybko heheh a ile wyrobienie nowego dokumentu kosztuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daszek Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Nie musisz iść na policję. Wystarczy jak zgłosisz zagubienie w urzędach, które dokumenty wydały. Bez d.rej. a w szczególności bez OC nie możesz sie poruszać.Pierwsze co zrób to leć do ubezpieczyciela po duplikat potwierdzenia opłacenia OC, wtedy motóra ci nie odholują :biggrin:Za brak do.rej. zapłacisz mandat 50zł. Cytuj zdroofko Daszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manius Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Nie musisz iść na policję. Wystarczy jak zgłosisz zagubienie w urzędach, które dokumenty wydały. Bez d.rej. a w szczególności bez OC nie możesz sie poruszać.Pierwsze co zrób to leć do ubezpieczyciela po duplikat potwierdzenia opłacenia OC, wtedy motóra ci nie odholują :biggrin:Za brak do.rej. zapłacisz mandat 50zł. Dborze mówi to że brak dow. rejestracyjnego to 50zł ale brak papierku OC w sumie gorsza sprawa. Pojedź w najbliższym czasie do Wydziału Komunikacji zgłoś fakt, zapłacisz daną kwotę za wyrobienie nowego a dostaniesz po prostu czasowy (o ile się nie mylę to coś ok.+/-70zł ale może dziś jeszcze będę wiedziałbo kumpel też zgubiłi mi opowiadał tyle że już nie pamiętam.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Słońce Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 jeżeli nie zgłosicie tego faktu na policje to wszelkie sprawy wynikające z kradzieży dokumentów, nie bedą potwierdzone prawnie a z tego co wiem, żeby zgłosić to do urzędów trzeba mieś zgłoszenie z policji... no ale może sie myle :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi